Jaroslav Dodok Šport

5 dôvodov, prečo Slovan postúpi alebo nepostúpi do play off

Dnes sme si pre vás pripravili článok, v ktorom vám predostrieme náš pohľad na šance Slovana na postup do play off KHL. Úspech belasých však vo veľkej miere závisí aj od rozhodnutia Mira Šatana, korý sa stále nerozhodol či v tíme ostane.

Ilustračný obrázok k článku 5 dôvodov, prečo Slovan postúpi alebo nepostúpi do play off
Zdroj: Dnes24.sk

1. Fanúšikovia

Fanúšikovia belasých boli už v minulej ročníku KHL veľkou oporou svojho tímu a v každom zápase boli 6 hráčom svojho tímu. Ošiaľ bol naozaj obrovský a napriek vysokým cenám vstupeniek bolo až na výnimku 2 zápasoch vždy vypredané. Najbližší ročník sa očakáva ešte väčší záujem o KHL a aj preto by mali byť fanúšikovia veľkým plusom pre Slovan. Myslíme si , že fanúšikovia výrazne pomôžu belasým dostať sa do play off.

2. Brankár Janus

Jaroslav Janus vo svojej prvej sezone v KHL naozaj zažiaril, vychytal všetko, čo sa dalo a niekedy aj to, čo sa nedalo. Niektorý odborníci sa dokonca vyjadrili, že Jaro bol 50% obrovského úspechu belasých. Chytal naozaj úžasne, čím si aj vypýtal pozvánku do reprezentácie napriek tomu, že v nej sa mu príliš nedarilo si myslíme, že bude opäť oporou pre Slovan. To že si Slovan udržal Janusa je pre Slovan dôležité. Janus je v súčasnosti pre Slovan dôležitým hráčom a v budúcom ročníku bude pre Slovan obrovským plusom rovnako ako fanúšikovia.

3. Rostislav Čada

3 obrovským plusom pre Slovan bude tréner . Slovan ma v súčasnosti jedného z najlepších trénerov v KHL. Slovan v minulom ročníku prekvapil nielen výsledkami, ale aj krásnym a pohľadným herným prejavom, čo bola do veľkej miery zásluha trénera. Čada bol známi krásnym hokejom a jeho tímy boli aj úspešne. Napriek úspechom ktoré už dosiahol ma Slovan pod Čadom stále perspektívu zlepšovať sa.

4. Faktor Šatan

Miro sa stále nevyjadril, či bude pokračovať v drese belasých alebo ukončí aktívnu hokejovú kariéru. Od Mirovho rozhodnutia závisí do veľkej miery aj úspech Slovana v budúcom ročníku KHL. To že je Miro skvelý hráč je asi každému jasné, ale Miro je aj vodca tímu a opora na lade i mimo ladu, či sa nám to páči alebo nie Slovan bude bez Mira viditeľne slabší a pokiaľ Miro nepodpíše zmluvu bude Slovanu citeľne chýbať.

5. Krajčí nepriviedol žiadnu výraznu posilu

Pokiaľ Slovan podpíše svojho Kapitána jediným ale aj pomerne veľkým mínusom bude fakt , že Slovan sa oproti ostatným tímom vôbec neposilnil, posily samozrejme prišli, ale žiadna z nich nebude pre Slovan pravdepodobne takým prínosom aby sa vyrovnala posilám iných tímov KHL. Napriek tomu si myslíme že budúci ročník KHL bude pre Slovan ešte úspešnejší ako ten predchádzajúci.

student24/Peter Habšuda

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM