Jaroslav Dodok Ostatné

6.3.2013. Chcete naštartovať svoju kariéru? Toto je váš deň...

Národné Dni Kariéry (NDK) to je názov pracovného veľtrhu, ktorý sa tento rok uskutoční už po 18-ty raz. Dvere na podujatie sa otvoria 6.-7. marca v bratislavskej Inchebe a 21. marca v košickom Spoločenskom pavilóne,a to pre všetkých študentov či absolventov, ktorí si chcú naštartovať svoju kariéru.

Ilustračný obrázok k článku 6.3.2013. Chcete naštartovať svoju kariéru? Toto je váš deň...
Foto: Jaroslav Dodok

Na podujatí sa predvedie viac ako 40 rôznych firiem zvučných mien, ktoré ponúkajú brigády, stáže, trainee programy, ale taktiež aj trvalý pracovný pomer, preto si nezabudnite so sebou vziať aj svoj životopis. Návštevníci budú mať príležitosť stretnúť sa zoči-voči s predstaviteľmi firiem a popýtať sa všetko, čo ich zaujíma.

Sprievodný program

Tak ako každý rok ani tento nie je výnimkou a organizátori si pripravili pre všetkých návštevníkov prospešný sprievodný program. Ten pozostáva z prednášok a tréningov odohrávajúcich sa v piatich miestnostiach.

Záujemcom sa otvára možnosť konzultácie a usmernenia na ceste za uplatnením, vďaka podnetom zo strany kouča si budú vedieť odpovedať na svoje otázky. Tí, čo sa pohrávajú s myšlienkou, že chcú podnikať, môžu napríklad navštíviť komnatu Rozbehni sa.

Taktiež je prichystaný aj marketingový blok pre všetkých nadšencov. Tí budú mať možnosť otestovať si navyše aj svoje jazykové a IT zručnosti. Pripravená je konzultácia ohľadom vhodného oblečenia a make-upu na pracovný pohovor a mnoho iných príležitostí a inšpirácií. Organizátori prízvukujú, aby sa ľudia nezabudli zaregistrovať a tak si zabezpečili isté miesto na programe.

Ospravedlnená absencia

Vďaka partnerstvu s viacerými slovenskými univerzitami budú mať všetci zúčastnení nárok na 1 deň strávený na Národných Dňoch Kariéry s ospravedlnenou absenciou, teda neúčasť v škole budú mať ospravedlnenú. Partnerstvo si treba overiť u vedenia katedry alebo u organizátora podujatia, ktorým je študentmi riadená organizácia AIESEC. Na podujatie sa dá navyše dostať lacnejšie, ako za normálnych okolností. Ak sa vyberiete vlakom, cesta vás vyjde iba na polovicu: stačí si zakúpiť lístok s názvom „Vlakom na Národné Dni Kariéry“, a nechať si ho potvrdiť na NDK – naspäť tak cestujete zdarma.

Student24.sk / Martina Trepáková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM