Jaroslav Dodok Univerzity

Aké novinky ponúkajú vysoké školy?

Viaceré vysoké školy ponúkajú záujemcom o štúdium aj v akademickom roku 2012/2013 nové študijné programy.

Na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave sa môžu prihlásiť na programy kórejské štúdium či stredoeurópske štúdium v anglickom jazyku. „Fakulta telesnej výchovy a športu UK ponúka nový študijný program kondičný tréner,“ povedal pre TASR prorektor UK pre študijné veci Ján Pekár.

Evanjelická bohoslovecká fakulta UK otvára nové kombinácie pre učiteľské smery, a to kombináciu učiteľstva náboženskej výchovy a pedagogiky, a tiež učiteľstvo náboženskej výchovy a histórie.

Bratislavská Ekonomická univerzita otvára nové programy pre záujemcov o druhý stupeň štúdia. Na Fakulte aplikovaných jazykov pribudne študijný program Cudzie jazyky a interkultúrna komunikácia a na Fakulte hospodárskej informatiky zas program Manažérske rozhodovanie a informačné technológie.

,,Od akademického roka 2012/2013, ktorý sa začne v septembri 2012, prijíma Pedagogická fakulta Katolíckej univerzity (KU) v Ružomberku prvých poslucháčov v bakalárskom študijnom programe učiteľstvo ruského jazyka a literatúry v kombinácii a v magisterskom jednoodborovom študijnom programe sociálna práca vo verejnej správe a sociálne služby," informoval hovorca KU Vladimír Buzna. Doplnil, že Fakulta zdravotníctva KU ponúka nový bakalársky študijný program laboratórne vyšetrovacie metódy v zdravotníctve.

Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave svoju ponuku študijných programov pre prvý stupeň štúdia v novom akademickom roku nerozširuje, povedala pre TASR Zuzana Mokošová z útvaru práce s verejnosťou STU.

student24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM