Jaroslav Dodok Životný štýl

Anketa: Čo chcete dostať a čo kupujete na Valentína?

14. február sa označuje ako Deň zaľúbených, či deň lásky. Nielen zaľúbené páry, ale aj rodina si kupuje navzájom rôzne darčeky a trávia spolu v tento deň viac času. Spravili sme anketu, aby sme zistili, čo pre vás znamená Valentín a aké darčeky sa na

V ankete prostredníctvom internetu sme oslovili 20-tich respondentov vo veku od 14–26 rokov. Dvanásti odpovedali, že darčeky nekupujú.

**Čo pre teba znamená Valentín? **////

,,Valentín je deň ako každý iný, akurát niektorí ľudia počas neho pociťujú väčšiu potrebu prejavovať svoje city tým, ktorých majú radi. Ja osobne v tento deň rád obdarujem toho, koho mám rád, nejakou drobnosťou, ale som proti prehnanej komercii," povedal Jakub Forgács, 23 rokov.

,,Osobne sviatok Valentína veľmi neuznávam. Je to síce významný deň pre zaľúbených, ale nemyslím si, že je niečím výnimočný, skôr mi to pripadá ako ďalší ošiaľ Ameriky. Ak by som už chcela od najbližších niečo dostať, nechcela by som to špeciálne na deň sv. Valentína, ale skôr v každý všedný deň, " Laura Kellöová, 18 rokov.

,,Valentín je podľa mňa úžasný deň, pretože sa aspoň nachvíľu pozastavíme a venujeme sa svojim najbližším," Peter, 16 rokov.

Čo by si chcel dostať na Valentína?////

,,Na Valentína by bol pre mňa najkrajší darček, keby sa prestalo valiť toľko neštastia na moju rodinu . To je jediné, čo by som prijala. Žiadny hmotný darček. Ale keby to malo byť od mojho chlapca, tak asi by ma potešil vankúš v tvare srdca, " Nikola, 16 rokov-

,, Na Valentína by som chcel aby bola moja partnerka so mnou. Nič konkrétne, nič vecné, " Deny Szoó, 18 rokov

,,Valentín rátam iba ako čisto sviatok dievčata a chlapca. Keďže dievča nemám, tak by som chcel od najbližšsích dostať dievča. Keď by som ho mal, tak by som chcel od nej pusu poriadnu, to by stačilo, " Amos Dragošek, 17 rokov.

Čo v tento deň kupuješ pre svojích blízkych?////

,,Nekupujem nič, nepodporujem komerčnú stránku tohto dňa, snažím sa potešiť blízkych iným spôsobom – nejakou pozornosťou, alebo milým slovom, " Anna Paľová, 24 rokov-

,,Taktiež nekupujem nič, skôr napíšem nejaký umelecký text, ktorý niekomu venujem, " Adrián Daniš, 16 rokov.

,,Keby som mal dievča, kúpil by som jej nejaký poriadny zväzok ruží, " Amos Dragošek, 17 rokov.

,, Čo kupujem? Pfuu, dlho som nič nekupovala, ale pamätám si, že raz som darovala chlapcovi boxerky a kamarátke čokoladu, " Nikola, 16 rokov.

,,Vyberanie darčeka pre mojich najbližších je ťažké. Trvá mi to dlho, avšak tento rok, som to vyriešil celkom rýchlo. Svojej polovičke som kúpil dovolenku v Grécku a rodičom venujem nejaké veci do domácnosti, " Jaro, 25 rokov.

ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM