Jaroslav Dodok Životný štýl

Chcete zadarmo žiť v Berlíne a ešte brať vreckové? Takto sa to dá...

Jedno z najpopulárnejších miest Európy, 3,5 miliónový Berlín, čaká na open-minded človeka so záujmom o výmenné programy a nemecko-francúzskym srdcom.

Ilustračný obrázok k článku Chcete zadarmo žiť v Berlíne a ešte brať vreckové? Takto sa to dá...
Foto: Jaroslav Dodok

Počas tohto projektu bude mať možnosť pomôcť mnohým mladým ľudom a rozvíjať mobilitu nie len medzi Nemeckom a Francúzskom, ale aj v rámci celej Európy. Nezabudnuteľný čas v Berlíne čaká na jedného z vás už od 1.2.2013.

O projekte

Ide o projekt Európskej dobrovoľníckej služby, ktorý sa bude realizovať v organizácii Centre Français de Berlin (www.centre-francais.de). Organizácia sa venuje práci s mládežou, tréningom a kultúrnym aktivitám a to najmä na poli spolupráce medzi Nemeckom a Francúzskom.

Dobrovoľník bude zapojený do týchto aktivít:

  • pomoc pri realizácii zahraničných výmenných programov pre študentov a žiakov
  • asistencia mladým ľuďom z Berlína, ktorí sa zaujímajú o zahraničné mobility
  • možnosť koordinovať výmenný programy Berlín-Paríž
  • administratívna práca na rôznych projektoch
  • možnosť realizovať vlastný projekt podľa svojho záujmu

Profil kandidáta

  • záujem o medzinárodné výmeny a medzikultúrnu komunikáciu
  • motivácia pomôcť mladým ľuďom a chápať ich situáciu
  • základy nemčiny, ideálne aj francúzštiny, najdôležitejšia je motivácia zdokonalovať sa
  • otvorenosť a záujem o Európske témy

Podmienky

Všetky projekty Európskej dobrovoľníckej služby sú organizované s cieľom rozvíjať dobrovoľníka cez zmysluplnú prácu na projektoch. Grant EÚ pokrýva takmer všetky náklady na projekt. Okrem 10% cestovných nákladov je všetko počas projektu hradené. Vlastné peniaze sa často použijú len na voľnočasové cestovanie po krajine a okolitých krajinách. Bezplatné ubytovanie a strava budú zabezpečené. Dobrovoľník bude mesačne dostávať vreckové (približne 105 €). Bezplatný kurz nemčiny, kompletné poistenie, ako aj 90% cestovných nákladov na projekt a späť sú súčasťou každého projektu Európska dobrovoľnícka služba.

Prihlášky zasielajte na adresu: ludmila.skulecova@mladiinfo.sk do 16.12.2012 (nedeľa, 0:00). Životopis napíšte v angličtine alebo v nemčine, nezabudnite rovnako na motivačný list v angličtine alebo nemčine.

Predvýber uchádzačov uskutočníme v Mladiinfo. Životopisy a motivačné listy najlepších kandidátov pošleme na konečný výber do organizácie v Berlíne.

Zdroj: mladiinfo.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM