Jakub Forgács Rozhovor

Bystričanka (17), ktorá zabojuje vo finále Miss: Mala som chuť otočiť sa a vzdať to

Dvanásť finalistiek súťaže Miss stredných škôl SR 2014 je už známych. Medzi najkrajšie dievčatá sa prebojovala aj Viktória Ondrašiková (17) z Banskej Bystrice, ktorú sa nám podarilo vyspovedať.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanka (17), ktorá zabojuje vo finále Miss: Mala som chuť otočiť sa a vzdať to
Zdroj: Dnes24.sk

Finále piateho ročníka Miss stredných škôl Slovenskej republiky 2014 sa uskutoční 21. júna a aj mesto pod Urpínom na ňom bude mať svoju zástupkyňu. S poradovým číslom 11 je ňou mladá študentka Bilingválneho gymnázia Viktória Ondrašíková (17). Za svoju postavu, ktorá bola dôležitým faktorom pri výbere finalistiek, vďačí táto mladá Banskobystričanka aj fitnessu a vodnému surfovaniu, ktorým sa venuje.

Ako si sa prihlásila do súťaže Miss stredných škôl a čo ťa k tomu motivovalo?

Do súťaže som sa prihlásila prostredníctvom internetu na radu kamarátok. Táto súťaž nie je zameraná len na modeling ale má aj výchovno – vzdelávací charakter s protidrogovou tématikou (osveta a boj proti tabakovým výrobkom, fajčeniu, drogám, alkoholu, ale aj závislosti na internete, telefónoch a podobne). Jednou z podmienok súťaže bola a je, že študentka musí byť nefajčiarkou. Týmto všetkým je táto súťaž jedinečná. Samozrejme, chcela som vyskúšať aj niečo nové, nadobudnúť neoceniteľné skúseností do života, spojené so zážitkami.

Z regionálnych kôl mohlo do finálovej zostavy postúpiť iba zopár dievčat. Prekvapilo ťa, že si sa medzi ne dostala aj ty?

Pravdupovediac áno, nečakala som to, pretože konkurencia bola silná. Už na regionálnom kastingu, hneď ako som vstúpila do dverí a uvidela som toľko nielen krásnych, ale aj inteligentných dievčat, som mala chuť otočiť sa a vzdať to. Nakoniec som sa rozhodla, že to skúsim, že nemám čo stratiť, ak tak, len získať. Vyplatilo sa to a svoje rozhodnute preto neľutujem.

Ako na tvoj postup zareagovala rodina a kamaráti?

Potešili sa z úspechu, pretože vedia, že miss nie je len o vonkajšej kráse, ale je to aj o iskre, šarme, charizme, inteligencii a tak ďalej. Kamaráti ma podporujú a ja som im za to veľmi vďačná. Som rada, že ich vôbec mám.

Vedia o tom, že si medzi dvanástkou najkrajších študentiek, aj tvoji spolužiaci a učitelia v škole?

Áno, vedia. Zo začiatku o tom nevedeli ani učitelia, ani spolužiaci, pretože môj postup do finále bol pred jarnými prázdninami a nikomu som sa s tým nepochválila. V triede kvôli tomu vznikol o mne medzi spolužiakmi humorný príbeh. Môj triedny učiteľ sa ma opýtal v triede, či som sa s tým už pochválila spolužiakom. Ja som odpovedala, že ešte nie. A samozrejme, spolužiakom napadlo, kvôli tým tajnostiam len to, či náhodou nie som tehotná. Taktiež ďakujem škole, že mi umožnila pokračovať v tejto súťaži.

Je to tvoja prvá skúsenosť s modelingom alebo si sa už s pózovaním a súťažami krásy stretla predtým?

Nie, nie je. S pózovaním som sa stretla už aj ako dieťa. So súťažami krásy však ešte nie.

Budeš sa na finálový večer aj nejako špeciálne pripravovať?

Ešte som o tom nerozmýšľala, to uvidím na sústredeniach, ale určite tam nejaká príprava príde, budem sa snažiť zlepšovať.

V čom máš podľa seba výhodu pred inými finalistkami, resp. čo sú tvoje silnejšie a slabšie stránky?

Neviem to posúdiť. To nechám na odbornú porotu. Jedno však viem, som optimistka.

Ktoré miesta v Banskej Bystrici máš najradšej a ako zvyčajne tráviš svoj voľný čas?

V Banskej Bystrici mám najradšej námestie a samozrejme, ako mladé dievča, aj naše najväčšie nákupné centrum. Voľný čas najradšej trávim u starých rodičov na vidieku a v prírode (zber hríbov, lesných plodov, prechádzky so psom, turistika atď.), na Liptove a v Nízkych Tatrách.

Máš nejakú predstavu o tom, ako by mal vyzerať tvoj ideálny partner?

Nemám vysnívaného ideálneho partnera. Ako sa hovorí, mal by byť však súci aj do koča a aj do voza.

Mnoho ľudí sa v živote snaží riadiť nejakým mottom. Existuje aj také, ktoré vystihuje teba?

Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie. Život nevyžaduje, aby sme boli najlepší. Žiada, aby sme sa o to najlepšie usilovali. Ži každý deň tak, ako by to bol tvoj posledný.

Foto: Ľuboš Pitoňák

Bystričanka (17), ktorá zabojuje vo finále Miss: Mala som chuť otočiť sa a vzdať
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM