Jaroslav Dodok Zábava

Bystrické námestie plné školákov: Zaujala ich módna prehliadka aj koncerty školských kapiel

Po dvojmesačných letných prázdninách dnes čakal na bankobystrických žiakov netradičný začiatok školského roka. Na podujatí My všetci školou povinní sa v doobednajších hodinách stretli na námestí základné aj stredné školy,aby sa vzájomne spoznali a ukázali svoje talenty.

Ilustračný obrázok k článku Bystrické námestie plné školákov:  Zaujala ich módna prehliadka aj koncerty školských kapiel
Foto: Jaroslav Dodok

,,Slávnostné otvorenie školského roka sa nám podarilo zvládnuť úspešne. Stredoškoláci si pripravili pre deviatakov i svojich spolužiakov pestrý program. Boli sme doslova prekvapení z niektorých výkonov, ktoré zanechali na pódiu," hodnotí akciu organizátorka Lenka Sršňová.

Na podujatí My všetci školou povinní, ktoré sa uskutočnilo pod taktovkou Rady študentov mesta Banská Bystrica a Centra voľného času – JUNIOR sa zúčastnilo 10 stredných škôl a gymnázii. V úvode všetkých privítala moderátorka Monika Pastuchová, ktorá zároveň v mene Banskobystrického samosprávneho kraja podujatie zahájila.

To sa už na pódiu pripravoval žonglér Martin Herian, ktorý si po svojom vystúpení zaslužil potlesk publika. S úryvkami od básnika Dušana Mitanu sa v umeleckom prednese predstavil Daniel Zaťko zo Strednej odbornej školy Elektrotechnickej.

,,Pozornosť divákov dokázali pritiahnuť aj žiačky Strednej odbornej školy Príboj, ktoré upútali módnou prehliadkou a ukážkami líčenia. Mňa osobne však najviac zaujala školská kapela z Gymnázia Adreja Sládkoviča, ktorá zahrala aj známu pieseň Ďakujeme vám od skupiny Iné kafé," približuje Jaroslav Dodok z Rady študentov.

Prezentácia škôl deviatakov zaujala

Zúčastnené stredné školy a gymnáziá sa mali možnosť odprezentovať nielen na pódiu rôznymi vystúpeniami a rozhovormi, ale svoju školu predstaviť aj v okolitých propagačných stánkoch. Deviataci tak mali možnosť spoznať okrem študijných odborov a profesorov i mimoškolské aktivity. Najviac sa zaujímali o prospekty a fotografie zo školských akcií.

,,Radi by sme v Banskej Bystrici z podujatia My všetci školou povinní vybudovali tradíciu. Preto veríme, že sa takto o rok stretneme ešte vo väčšom počte. Naše mesto môže byť príkladom pre ďalšie iné ako zábavne a užitočne sa dajú prežiť prvé školské dni," hovorí s úsmevom Lenka Sršňová.

Podujatie My všetci školou povinní sa uskutočnilo pod záštitou Banskobystrického samosprávneho kraja a bolo súčasťou projektu Berte nás vážne, ktorý finančne podporila Európska komisia cez program Mládež v akcii.

Bystrické námestie plné školákov:  Zaujala ich módna prehliadka aj koncerty škol
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM