Jakub Forgács Rôzne

Bystrickí gymnazisti nezabúdajú na tradície: Na nádvorí školy si vztýčili máj

Ani gymnazisti spod Urpína nezabudli na tradície. Na nádvorí školy si sami vztýčili máj, aby tak vzdali hold všetkým okolitým dievčatám, ale aj na znak prekonanej zimy.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí gymnazisti nezabúdajú na tradície: Na nádvorí školy si vztýčili máj
Zdroj: Dnes24.sk

Po vzore tradičných rituálov, ktoré sa vracajú rok čo rok viac do módy, ani mužské osadenstvo z Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského nezaháľalo a na nádvorí školy už po tretí raz postavilo májový strom. Na to, ako si študenti a kolegovia poradili s osemnásťmetrovým stromom, sa prišla pozrieť aj riaditeľka Mária Sochorová. „K tradíciám by sme sa mali stavať s rešpektom, najmä keď sa čoraz viac stávame svedkami zneužívania ich odkazu všetkými možnými spôsobmi,“ povedala riaditeľka. „Myslím si, že naši študenti patria k tým lepším príkladom,“ dodala.

Na stavaní mája, ktorý patrí v Banskej Bystrici k tým najväčším, majú zásluhu predovšetkým členovia a členky Študentského senátu gymnázia. Roland Maťaš, predseda senátu, vyzdvihol najmä prácu svojich mladších kolegov a kolegýň a akciu hodnotil kladne. „Dúfame, že tento náš máj prinesie zdravie a lásku do tried. Obchodná akadémia či Gymnázium Andreja Sládkoviča majú ďalší dôvod, prečo žiarliť,“ uviedol Maťaš.

Nádvorie Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského, v ktorom bol máj postavený, patrí k architektonicky najzaujímavejším miestam Banskej Bystrice. Počas leta sa v ňom bude už po druhý rok realizovať projekt Kino v bazéne, ktorý v netradičnom priestore prináša tradičné letné premietania filmov, na aké boli obyvatelia a obyvateľky Banskej Bystrice zvyknutí z amfiteátra.

V Bystrici vyrástli symboly jari: Svoj vlastný maj si postavili aj študenti Tajá
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM