Jaroslav Dodok Rôzne

Bystrickú mládež čaká pestrá ponuka aktivít a podujatí: Rada študentov na ne získala viac ako 13 000€

Počas piatich mesiacov intenzívnej práce poradného orgánu primátora mesta Banská Bystrica, sa dnes Rade študentov podarilo získať finančné zdroje na desiatky aktivít, ktoré podporila Národná agentúra Mládež v akcii. Športové, kultúrne aj vzdelávacie podujatia sa začnú realizovať od 1. mája.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickú mládež čaká pestrá ponuka aktivít a podujatí: Rada študentov na ne získala viac ako 13 000€
Foto: Jaroslav Dodok

,,S veľkou radosťou vám v tejto chvíli môžeme potvrdiť, že Výberová komisia Národnej agentúry Mládež v akcii nám schválila obidva predkladané projekty, spolu vo výške 13 300€. Zároveň to považujeme za efektívny nástroj, pomocou ktorého dokážeme v meste zaktivizovať mladých ľudí," hovorí Jaroslav Dodok, predseda Rady študentov mesta BB.

Keďže v Banskej Bystrici chýbajú voľnočasové aktivity a podujatia, práve preto sa stala myšlienka zmysluplného využívania voľného času zámerom prvého podporeného projektu s názvom „Zapoj seba, spoznaj veľa“. Rada študentov sa rozhodla, že prostredníctvom tohto projektu zapojí skupiny mladých ľudí do rôznych aktivít.

,,Veríme, že sa nám mládež podarí zaujať, a to aj vďaka zaujímavým aktivitám, ktoré sme pre nich pripravili. Prezradiť môžem napríklad fotografické hry, beatch volleyball či živé človeče na námestí. Okrem toho chceme na stredných školách predstaviť veľmi zaujímavý formát podujatia so známymi osobnosťami, ktorý verejnosti predstavíme neskôr," upriamila pozornosť Kristína Bílková z Rady študentov.

Druhý projekt nesie názov „Berte nás vážne“ a jeho cieľom je vytvoriť aktívny dialóg medzi študentmi, mestom a samosprávou. Prostredníctvom diskusií,prednášok a neformálneho vzdelávania získajú mladí ľudia komuniakčné, organizačné ako aj prezentačné zručnosti.

,,Banská Bystrica bola vždy mestom študentov a teraz je na nás, aby sme v spolupráci s nimi vytvorili veľkú ponuku podujatí a aktivít, do ktorých sa môžu zapojiť," doplnil Jaroslav Dodok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM