Jaroslav Dodok Od Vás

Chceme Európske hlavné mesto mládeže na Slovensku v roku 2017?

Už asi všetci vieme, že Košice sa stali Európskym hlavným mestom kultúry 2013, ale poznáte niekto z vás aj ocenenie Európske hlavné mesto mládeže? Áno, existuje aj toto ocenenie. Každý rok Európske mládežnícke fórum v Bruseli vyhlasuje súťaž o Európske hlavné mesto mládeže.

Ilustračný obrázok k článku Chceme Európske hlavné mesto mládeže na Slovensku v roku 2017?
Foto: Jaroslav Dodok

Ide o prestížny titul, udeľovaný a finančne podporovaný na obdobie jedného kalendárneho roka, počas ktorého bude mať výherca súťaže možnosť prezentovať celoeurópskej verejnosti svoje kultúrne, spoločenské, športové a iné aktivity vo vzťahu k mladým ľuďom.

Tento rok je Európskym hlavným mestom mládeže Maribor v Slovinsku. Výzva na prihlášky je vždy 3 roky dopredu, takže do roku 2016 sú už určené mestá.

,,Rozhodli sme sa spraviť menší prieskum, či by bol na Slovensku záujem o to, aby jedno z našich miest bolo v roku 2017 Európskym hlavným mestom mládeže a ak áno, ktoré z miest by bolo to pravé orechové. Jedným zo základných cieľov je dôraz na participáciu mládeže na lokálnej úrovni s celoeurópskou úrovňou." hovorí Miroslav Hajnoš, zakladateľ fóra Európsky dialóg perspektívneho postoja.

V prípade záujmu, ak sa chcete zapojiť do vyššie uvedeného prieskumu, navštívte túto stránku: www.hajnos.eu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM