Jaroslav Dodok Kultúra

Chcete sa naučiť ľudové tance? Poďte na Vranovský folklórny víkend

Posledný augustový víkend ulice Vranova nad Topľou zaplní takmer 500 folkloristov z domova i zahraničia. Milovníci tradičných ľudových tancov sa majú na čo tešiť.

Záver augusta bude už tradične pre Vranovčanov folklórny. Uskutoční sa tu 43.ročník Hornozemplínskych folklórnych slávností. Program slávností s názvom Pod prúdom času odštartuje v sobotu 25.augusta pred vranovským Mestským kultúrnym domom o 18.00 h.

„Vrcholné podujatie svojho druhu na území Horného Zemplína je typické svojou temperamentnosťou a húževnatosťou. Jeho súčasťou budú opätovne piesne, tance či scénické zvykoslovné obrazy v podaní najlepších folklórnych skupín vranovského regiónu,“ povedal Erik Marcin z Hornozemplínskeho osvetového strediska vo Vranove nad Topľou. [blockquote]Počas slávností vystúpia známy heligonkári ale i dedinské folklórne skupiny (DFSK) – Rovina, Bančan, Vechcovčan, Pošančanky, Nevesty zo Sačurova, DFSK z Čaklova, Ženská spevácka skupina Juskovčanky, ako aj mužské spevácke kolektívy Hrušovčan a Šedliščanske chlopi.[/bloc­kquote] Detské folklórne súbory Cyfroško, Bystranček a Ďatelinka predstavia svoj repertuar tancov a piesni v nedeľnom programe, ktorý začne o 14.00 h.

Nevšednosťou 46.ročníka Hornozemplínskych folklórnych slávností bude aj nedeľná škola tanca.** „Pozývame do nej každého, kto sa chce naučiť rôzne druhy či štýly ľudových tancov. Stačí len trocha odvahy,“** pripomenul E. Marcin.

student24/Anna Lukčová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM