Zuzana Vajayová Festivaly

Chuťovka pre metalistov: na Topfeste vystúpia Godsmack!

Jedným z Co headlinerov tohtoročného Topfestu v prvý prázdninový víkend 29. a 30.júna bude americká heavy metalová skupina Godsmack, ktorá patrí v súčasnosti v Spojených štátoch k najúspešnejším interpretom v tomto žánri.

Je to vonku! Prvým menom najväčšieho rockového festivalu u nás je úspešná americká formácia Godsmack, ktorá vo svete hudby prerazila so svojimi heavy metalovými a hardrockovými skladbami a v roku 2001 získala prestížne ocenenie Billboard Music Awards pre najlepšieho rockového interpreta. Vystúpenie na Topfeste (29. – 30. 6. 2012, Nové Mesto nad Váhom) bude pre Američanov jednou z európskych zastávok popri doposiaľ ohlásených koncertoch v Nemecku a Bulharsku.

„Verím, že koncert tejto skupiny u nás priaznivcov poteší. Viem, že aj tento rok čakajú netrpezlivo na zverejnenie všetkých interpretov, ktorí na festivale vystúpia, môžem však povedať, že Godsmack je len začiatok. Ďalšie mená ponúkneme už čoskoro,“ načrtol organizátor festivalu Dušan Drobný.

Bostonskí rodáci sú známi aj filmovým fanúšikom – na svedomí majú titulnú pieseň k snímke Kráľ Škorpión, nadväzujúcej na trhák Múmia sa vracia. Skladba „I stand alone“ získala dve nominácie Grammy (celkovo ich majú Godsmack na konte štyri). Skladby metalistov znejú aj v obľúbených videohrách Need for Speed a Princ z Perzie.

Godsmack sú na scéne od roku 1995, za ten čas stihli vyprodukovať päť štúdiových albumov a výberovku Good Times, Bad Times… Ten Years of Godsmack. Ich tvorba je inšpirovaná stálicami ako Metallica, Led Zeppelin či Alice in Chains. Celosvetovo predali takmer 20 miliónov nahrávok. Lídrom je spevák Sully Erna, ktorý je spolu s basgitaristom Robbiem Merrillom zakladajúcim členom kapely. Formáciu ďalej tvoria gitarista Tony Rombola a bubeník Shannon Larkin.

O kvalite skupiny svedčí okrem zisku multiplatinových dosiek za predaj v USA aj fakt, že jej ostatné tri albumy (Faceless, IV a Oracle) sa prebojovali na čelo rebríčka najpredávanejších hudobných dosiek v Spojených štátoch. Až pätnásť skladieb sa navyše umiestnilo v TOP 5 uznávanej hitparády Billboard Hot Mainstream Rock Tracks, čo sa nepodarilo prekonať ani velikánom ako Linkin Park či Metallica. Práve s legendárnou Metallicou absolvovali Godsmack v roku 2004 spoločné svetové turné.

Aktuálne sa pripravujú na jarné turné po Spojených štátoch, hity ako „Awake“, „Straight Out of Line“, „Speak“ či úvodný singel „Cryin' Like A Bitch“ z najnovšieho albumu Oracle z roku 2010 nepochybne ponúknu v lete aj slovenským fanúšikom. Vstupenky na festival Topfest 2012 sú v predaji v sieti Ticketportal v cenách od 25,–EUR, od 27. februára aj s možnosťou zakúpenia trojdňovej vstupenky zahrňujúcej Topfest PLUS, v rámci ktorého vystúpia po prvý raz na Slovensku Guns N´ Roses.

Najrýchlejšie informácie o hudobnom festivale TOPFEST nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.topfest.sk alebo sa pridajte medzi viac ako 12.000 fanúšikov na http://www.facebook.com/topfest.sk

Zdroj: Agentúra Duna

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM