Stanislav Černák Univerzity

Čo si poslucháči vyberajú na Technickej univerzite? Toto sú najobľúbenejšie študijné programy vo Zvolene

Po informáciách o uznaní pre zvolenskú Technickú univerzitu a a základných faktoch o novom akademickom roku vám prinášame ďalšie zaujímavé informácie. O ktoré programy bol medzi študentmi najväčší záujem?

Ilustračný obrázok k článku Čo si poslucháči vyberajú na Technickej univerzite? Toto sú najobľúbenejšie študijné programy vo Zvolene
Foto: Peter Simon

Na TU sa v septembri zapísalo celkom 3852 študentov v dennej aj externej forme štúdia. Na dennú formu bolo zapísaných 2979 študentov a na externú 873. Študenti si mohli vybrať z 21 študijných programov na prvom stupni štúdia, z 20 študijných programov na druhom stupni a zo 14 študijných programov na treťom stupni štúdia. TU tvoria štyri fakulty – Lesnícka, Drevárska, Fakulta environmentálnej a výrobnej techniky a Fakulta ekológie a environmentalis­tiky.

Najväčší záujem z prvostupňových študijných programov bol o programy, o ktoré mali študenti veľký záujem už aj v predchádzajúcom období. Na Drevárskej fakulte to bol študijný program Interiérový dizajn, na ktorý sa hlásilo dvakrát viac študentov, ako bolo plánované prijať. V absolútnych číslach bol najväčší záujem o študijný program Drevárskej fakulty Ochrana osôb a majetku pred požiarom. Na Lesníckej fakulte bol zase najväčší záujem o študijné programy Lesníctvo a Aplikovaná zoológia a poľovníctvo.

Z druhostupňových študijných programov sa študenti najviac zaujímali o študijné programy Drevárskej fakulty – Podnikový manažment v drevospracujúcom priemysle, Technická bezpečnosť osôb a majetku a Dizajn nábytku.

Ako prezradil rektor univerzity ďalej uviedol, „Študenti môžu využiť aj možnosť vycestovať na štúdium alebo stáž do zahraničia prostredníctvom programu Erasmus+. TU má aktuálne podpísaných 53 bilaterálnych dohôd s univerzitami v 18 krajinách Európskej únie,“ povedal rektor TU vo Zvolene Rudolf Kropil.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM