Jaroslav Dodok Kultúra

Coldplay roztancovali Prahu

Úžasné vystúpenie mohli vidieť fanušíkovia Britskej kapely Coldplay v Synotip aréne v Prahe 16. 9. 2012.

V rámci svojho turné k ich novému albumu Mylo Xyloto zavítala kapela do Prahy, ktorá bola ich jedinou zástavkou v strednej európe. Ako predskokani vystupovali Charli XCX a Marina & the Diamonds so svojím hitom Primadona, ktorí rozpumpovali atmosféru a všetci v napätí čakali kým začne hlavný program.

20.30 to vypuklo! Každý fanušík pri vstupe do arény obdržal náramok rôznej farebnej kombinácie, ktoré počas skladieb blikali do rytmu hudby. Kapela zahrala 11 skladieb z ich nového albumu a zvyšné skladby predstavovali to najlepšie čo si ich fanúšík mohol priať. Skladby ako Clocks, Viva la vida, The Scientist, Yellow, In my place rozpumpovali atmosféru a v polovici koncertu prinútili ľudí vstať zo svojích sedadiel a užívať si koncert na plno!

//,,Dobrý večer, je to skvělé být tady,„ //prihovoril sa v češtine spevák Chris Martin a ďalej už vo svojej rodnej reči uviedol, že sa kapela pokúsi predviesť "best concert“, aký kedy odohrala. Hneď nato sa pódium ohraničené piatimi kruhmi, v ktorých sa premietala pútavá projekcia, zahalilo do červenej farby a odznela ďalšia skladba z ostatnej štúdiovky Major Minus. Pri efektnom menení farieb, iskrivých pestrých ohňostrojoch a lietajúcich konfetách však stále nebolo dosť, skladbu Lovers In Japan podporili obrovské farebné balóny, ktoré si obecenstvo pohadzovalo po celom štadióne.

Koncert zakončila dlhá standingovation pričom celým štadiónom sa nieslo zborové „óóó“ z ich skladby Viva La Vida, čo predstavovalo nádherné zakončenie celého divadla a veľké úctenie práve týchto skvelých hudobníkov.

student24/Michal Meštan

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM