Jakub Forgács Šport

Cyklobus bude premávať aj tento rok: Tešiť sa môžete na nové trasy!

Dobrá správa prišla pre cyklistov a priaznivcov turistiky. Cyklobusu sa dočkajú aj toto leto. Jeho trasy sa pravdepodobne rozšíria aj o okolie Sliača a Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Cyklobus bude premávať aj tento rok: Tešiť sa môžete na nové trasy!

Premávať bude cez víkendy a sviatky

„Trojdohodu o spoločnej podpore produktu cestovného ruchu pod názvom Cyklobus BB a Cyklobus ZV podpísali Oblastná organizácia cestovného ruchu (OO CR) Stredné Slovensko, BBSK a SAD Zvolen,“ informoval výkonný riaditeľ oblastnej organizácie Ladislav Monček. Oblastná organizácia združuje okrem iných aj mestá Zvolen, Sliač a Banská Bystrica.

Cyklobus bude premávať cez víkendy a sviatky. „Chceli by sme cyklistom a turistom poskytovať komplexnejšie informácie o možných trasách, preto k lístku cestujúci dostanú mapu s vyznačenými trasami a ich náročnosťou. K dispozícii by už mali byť aj aplikácie pre smartphony s mapovými údajmi," priblížila Monika Pastuchová, hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kra­ja.

O nových trasách sa stále rokuje

O trasách sa momentálne rokuje, ale plánujú sa nasledovné: Zvolen – Sliač – Banská Bystrica – Malý Šturec a späť, Banská Bystrica – Donovaly a späť, Banská Bystrica – Šachtičky – Šachtičky – Banská Bystrica – Sliač a Zvolen. Ďalej trasy Banská Bystrica – Sliač – Zvolen – Michalová a späť, Zvolen – Poniky – Banská Bystrica, Banská Bystrica – Sliač (Čerín) – Zvolen a trasa Zvolen – Sliač – Banská Bystrica.

"V prvej sezóne 2012 cyklobus premával na štyroch trasách (Panská koliba – Malý Šturec, Donovaly, Králiky, Šachtičky). Od júna do konca septembra sa previezlo okolo 3 000 cestujúcich, turistov aj cyklistov,“ pokračovala Pastuchová. Cyklobus premával len cez víkendy a sviatky.

Pôvodný autobus do 20 miest bol počas vlaňajšej sezóny pre veľký záujem nahradený väčším. „Bezpečnú a pohodlnú prepravu cyklistov do extravilánu, ktorý ponúka približne 240 kilometrov vyznačených cyklotrás v krásnom banskobystrickom okolí, vníma mesto ako ideálny podporný nástroj turizmu. Svedčí o tom spomínaný vysoký počet záujemcov využívajúcich cyklobus minulý rok," doplnila tlačová tajomníčka kancelárie primátora Banskej Bystrice Barbora Winterová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM