Miroslav Pomajdík Životný štýl

Dávida Čuja (19) nedokážu pri fotení odradiť ani blesky: Pozrite si jeho fascinujúce zábery

Čaru fotografovania podľahol aj Dávid Čuj (19) z Krompách, ktorý momentálne študuje v Levoči. K tomuto prekrásnemu koníčku ho priviedla náhoda. Ako si spomína, jeho prvý fotoaparát bol na mobile. Od tej doby však pretieklo veľa vody a Dávidové fotky sa stali malými dielkami.

Ilustračný obrázok k článku Dávida Čuja (19) nedokážu pri fotení odradiť ani blesky: Pozrite si jeho fascinujúce zábery
Zdroj: Dnes24.sk

Jeho prvý originálny foťák dostal v roku 2009, išlo o digitálny fotoaparát, ktorý mal iba 3 megapixele a 3 x zoom. Ozajstné fotografovanie nastalo až vtedy, keď dostal foťák značky Panasonic DMC LS 60. „S týmto fotoaparátom sa to všetko začalo. Mal „super“ makro. Už vtedy som začal fotografovať aj ľudí. Asi po roku som dostal nápad na zlepšenie makra. Našiel som doma starý objektív, pripevnil som ho na rúrku a primontoval som to na fotoaparát. Spĺňalo to svoj účel, ale vyzeralo to dosť smiešne. Na vianoce 2013 som dostal už výkonnejší a lepši fotoaparát Olympus SP 820UZ. Fotografovanie beriem ako záľubu,” povedal nám Dávid Čuj.

Dávid si spomína aj na jednu humornú príhodu pri fotografovaní. „Bolo to ešte s mojím prvým digitálnym fotoaparátom. Fotografoval som kamarátov a keď som si ich približoval, zrazu mi odpadol objektív, bola to vtedy hanba,” spomína s úsmevom. Pri získavaní dobrého záberu podstupuje neraz aj riziko, lebo rád fotí počas letných búrok na otvorenom priestranstve. Pri takomto extrémnom fotení utrpelo veľakrát jeho zdravie, ale aj fotoaparáty.

Jeho fotografie stihli zožať aj viacero úspechov, keď sa objavili v slovenských a niektorých zahraničných televíznych staniciach. Bodoval aj v súťažiach, dokonca jednu z nich aj vyhral. Jeho snom je stať sa profesionálnym fotografom. Obrovskú radosť zažil, keď sa mu podarilo odfotiť blesk, či makro kvapku vo výbornej kvalite.

Odporúčame: Najviac ju bavia portréty: Pozrite si tvorbu talentovanej fotografky Michaly (18)

Dávida Čuja (19) nedokážu pri fotení odradiť ani blesky: Pozrite si jeho fascinu
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM