Od Vás

Diecézne stretnutie mladých v Banskej Bystrici vyvrcholí už tento víkend

Kvetná nedeľa sa blíži a spolu s ňou aj celodiecézne stretnutie mládeže s diecéznym biskupom Mons. Mariánom Chovancom v Banskej Bystrici. Podujatie Kvetný víkend sa bude konať v dňoch 27. - 29. marca na Gymnáziu Andreja Sládkoviča.

Ilustračný obrázok k článku Diecézne stretnutie mladých v Banskej Bystrici vyvrcholí už tento víkend
Zdroj: Dnes24.sk

Organizátori si za nosnú myšlienku podujatia zvolili motív cesty. V programe využijú rôzne dopravné prostriedky, aby tak zdôraznili cestu života mladých a symboliku rôznosti ich vzťahu s Bohom. „Cieľom každoročného Kvetného víkendu je ponúknuť mladým stretnutie sa so živým Kristom, ktorý jediný môže naplniť naše srdce a urobiť nás šťastnými a zároveň aj zažiť radosť v spoločenstve mladej cirkvi, byť navzájom povzbudení vo viere,“ uviedol kňaz zodpovedný za realizáciu Kvetného víkendu Juraj Karcol.

Mottom tohtoročného podujatia je verš „Blahoslavení čistého srdca, lebo oni uvidia Boha“ (Mt 5,8), ktoré je aj témou Posolstva pápeža Františka k 30. svetovému dňu mládeže. Z posolstva budú vychádzať aj katechézy. Mladším do 18 rokov sa prihovorí kňaz z Diecézneho centra mládeže v Španej Doline Andrej Darmo. Katechézu pre starších bude viesť redemptorista z Banskej Bystrice – Radvane Jozef Mihok.

Členovia organizačného tímu pripravujú pre účastníkov aj pestrú ponuku workshopov. Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Richard Vašečka bude vo svojom workshope hovoriť o identite muža a ženy. Členka spoločenstva z Obýc Eva Petrovičová porozpráva mladým o modlitbe ako o stretnutí a vzťahu. Workshop bude plný svedectiev a skúseností viacerých ľudí o tom, ako prežili a prežívajú každodenné stretnutia s Bohom. Vo workshope o okultizme sa účastníci od diecézneho exorcistu Ivana Iskru dozvedia niečo o praktikách a nebezpečenstvách, ktoré sa spájajú s mágiou.

Zasvätení laici z Cirkevnej rodiny „Miles Jesu“ porozprávajú o povolaní ako o dobrodružstve v dobrom družstve. Cieľom workshopu s názvom Sila svätej spovede je pozrieť sa na spoveď trochu z diaľky a „zlepšiť sa“ v nej. Hovoriť bude bosý karmelitán o. Pawel Wojnowski. Sestra Marta Andraščíková bude viesť workshop o poznaní svojho srdca a jeho zákutiach. Je určený tým, ktorým sa svet zdá byť veľmi tmavý a vidina lepšieho dňa sa zdá byť nereálna. Študent Akadémie umení v Banskej Bystrici Peter Hovanec pripravuje pre umelecké duše a záujemcov o herectvo Divadelný workshop. Ich spoločne pripravená scénka bude zakomponovaná v sobotňajšom programe.

„Chceme, aby účastníci zažili radosť v spoločenstve mladej cirkvi a zároveň si uvedomili, že potrebné odpustiť a prijať odpustenie, pretože až potom sme schopní odpovedať a šíriť lásku okolo seba,“ uviedol Juraj Karcol.

Účastníci sa môžu registrovať na mieste, teda na Gymnáziu Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici 27. 3. 2015 od 15. hodiny. Viac info o podujatí na: http://www.dcmmajak.sk/…-vikend.html a na facebooku.

Autorka: Vladimíra Legíňová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM