Nicole Regecová Kultúra

Dni mesta Zvolen bude moderovať mladý maturant: Kto sa postaví pred ľudí s mikrofónom?

Je mladý, ambiciózny a práve maturuje. Kto sa skrýva za moderátorom najväčších osláv vo Zvolene a na čo sa najviac teší tento rok? Zisťovali sme pre vás v rozhovore!

Ilustračný obrázok k článku Dni mesta Zvolen bude moderovať mladý maturant: Kto sa postaví pred ľudí s mikrofónom?
Zdroj: TASR

Už zajtra štartujú Dni mesta Zvolen! Prednedávnom sme vám predstavili ich kompletný program a teraz vám predstavujeme hlavného moderátora podujatia. Je ním iba 19-ročný Matej Miklian, ktorý Dni mesta svojim moderovaním sprevádzal už minulý rok.

Mohlo by sa zdať, že maturant Gymnázia Ľudovíta Štúra môže byť na takúto akciu príliš mladý. Opak je pravdou. Matej sa venuje moderovaniu od svojich 12-tich rokov, kedy prvý krát uvádzal spevácku súťaž vo svojej rodnej obci Hriňová. „Bola to akási hriňovská Superstar. Samozrejme, že som mal obrovskú trému. Prvý krát som držal mikrofón a vlastne som ani nevedel ako ho správne držať. Potom sa mi to zapáčilo,“ opisuje svoje kariérne začiatky mladý maturant.

Matej začal následne uvádzať pre Hriňovú rôzne ďalšie akcie. Dokonca sa mu podarilo moderovať dva krát aj na veľkých Detvianskych slávnostiach, kde každoročne chodia tisícky ľudí. „Teraz pracujem na všelijakých podujatiach, od jarmoku ľudových remesiel v Čeríne až po akcie na zámku Vígľaš,“ objasňuje mladík. Na populárnej súťaži mladých moderátorov – Sárová Bystrica, už získal dokopy sedem ocenení, z toho tri celoslovenské tituly. No ako sám hovorí: „Súťaže moderátora nerobia.“

„Minulý rok bola úplne skvelá atmosféra. Počasie vyšlo úžasne. Jedny z najlepších boli skupina Vidiek a Laci Strike, ktorí predviedli perfeknú šou s vysokou interakciou. Som hrdý na to, že som Dni mesta Zvolen mohol moderovať a o to som radšej, že ma zavolali znova,“ spomína na minulý ročník. Na zajtra sa pripravuje klasicky, hľadá si informácie k ľuďom a skupinám, ktoré vystúpia.

Najviac sa teší na Lukáša Adamca či hudobnú skupinu Lojzo. No oslovilo ho aj Hudobno tanečné štúdio: „Mám tam veľa priateľov. Sám som 12 rokov tancoval balet, takže sa už neviem dočkať ich vystúpenia.“ Matej sa momentálne ešte pripravuje na svoje maturity, no všetkých Zvolenčanov v piatok a sobotu pozýva do mesta: „Bude to veľmi príjemna akcia, ktorou sa otvorí pomyselná letná sezóna. Super je, že priestor na námestí je otvorený pre všetkých. Koniec koncov, je to oslava mesta, kde tí ľudia žijú.“ A so smiechom dodáva: „Dôležité bude bezplatné parkovné aj toalety.“

Čítajte tiež:

Kam za zábavou cez posledný májový víkend? Jeden klik a akcie vo Zvolene máte ako na dlani

Najmenší Zvolenčania sa majú na čo tešiť. 9 akcií, špeciálne na oslavu MDD

Foto: ilustračné

Moderátor Dní mesta Zvolen
4
Galéria
Zdroj: Archív Mateja Mikliana
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM