Ľubomír Hudačko Kultúra

Dobrý festival potvrdil ďalšie mená: Do Prešova zavíta veľké meno popmusic aj svetová legenda drum´n´bass!

Obľúbený Dobrý festival aj tento rok priláka návštevníkov na kúpalisko Delňa, kde bude jedným z headlinerov domáca kapela IMT Smile. Potvrdené sú aj ďalšie nové mená, medzi nimi aj veľké meno našej popmusic a vystúpi aj legenda svetového drum ´n´ bass.

Ilustračný obrázok k článku Dobrý festival potvrdil ďalšie mená: Do Prešova zavíta veľké meno popmusic aj svetová legenda drum´n´bass!
Zdroj: Dnes24.sk

Dobrý festival ohlasuje ďalšie mená. Na Dobrom festivale vystúpi IMT Smile, Peter Lipa, Katka Knechtová aj legenda svetového drum ´n´ bass DJ LTJ Bukem. Prvýkrát sa na pódiu predstaví aj najväčšia postava slovenskej popmusic – Richard Müller.

LTJ Bukem, Knechtová aj Nocadeň

Deviaty ročník Dobrého festivalu privíta legendu svetového drum ´n´ bass-u, pretože do Prešova príde LTJ Bukem. Ďalšími potvrdenými účinkujúcimi sú IMT Smile s programom špeciálne pripraveným len pre túto príležitosť, Katka Knechtová, či Nocadeň. Dobrý festival každý rok programom vytvára pestrú paletu hudobných žánrov a inak tomu nebude ani tentoraz.

Po výborných vystúpeniach legendárnych drum ´n´ bass DJ-ov, ako bol Goldie, DJ Hype, Roni Size, London Electricity a John B, ktorí vystúpili na festivale v rámci minulých ročníkov, sa priaznivci elektronickej hudby môžu tešiť na ďalšieho velikána a jedného z „otcov“ tohto žánru, ktorým jednoznačne je LTJ Bukem.

Prvýkrát vystúpi Richard Müller

LTJ Bukem je britský DJ a je považovaný za jedného z top breakbeatových DJ na drum'n'bass scéne. Jeho prácu výrazne ovplyvnil široký záber hudby, ktorú počúval od malička – od jazzu, soulu, fusion, elektro a hip-hopu. Je majiteľom vydavateľstiev Good Looking a Looking Good Records, s ktorými výrazne ovplyvnil ďalší vývoj elektronickej hudby v deväťdesiatych rokoch.

Vôbec prvýkrát zahrá Prešovčanom na Dobrom festivale aj Richard Müller, keďže jeho posledné ohlásené vystúpenie musel v roku 2012 pre chorobu náhle zrušiť. „Som veľmi rád, že Richard prijal moje pozvanie a verím, že tentokrát všetko dobre dopadne," vyjadril sa organizátor festivalu Miro Tásler.

Neodmysliteľnou súčasťou a jeden z headlinerov festivalu, ktorý vždy pritiahne najviac fanúšikov, je domáca kapela IMT Smile. Aj tento rok totiž potvrdili svoju účasť a pre fanúšikov si Ivan s kapelou pripravil exkluzívny program, v rámci ktorého sa ako špeciálny hosť predstaví aj Peter Lipa, či Katka Knechtová. Okrem toho na festivale zahrajú aj ďalšie kapely a interpreti, napríklad B-Complex, Nocadeň, Katka Koščová, česká black metalová legenda Törr, Kandráčovci, Korben Dallas, Chiki liki tu-a, Heľenine oči, Poddukelský Umelecký Ľudový Súbor – PUĽS a ďalší. Dobrý festival sa na Delni uskutoční 17. až 18. júna 2016.

Môže vás zaujímať:

Východniari roka majú za sebou prvú skúšku: Vo fitku ukázali svaly, FOTO a VIDEO

Šikovný PREHĽAD pre každého Prešovčana: Kam za relaxom počas nového týždňa?

V Prešove sa v lete chystá poriadna hudobná párty: Okrem Megadeth zahrajú na Harleys Days aj tieto kapely!

zdroj: Dobrý festival, foto: Dušan Guman

Vystúpia na Dobrom festivale: Na Delni zahrajú IMT Smile aj DJ LTJ Bukem
2
Galéria
Richard Müller - Nahý 2
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM