Jaroslav Dodok Udalosti

Dokážete byť jeden deň bez internetu?

Pre ľudí, ktorí trávia na internete až príliš veľa času, dávame do pozornosti Medzinárodný deň bez internetu, ktorý sa uskutoční nedeľu 29. januára . Akú úlohu má internet v dnešnej spoločnosti nám povedal šéfredaktor PC Revue Ondrej Macko.

,Aj Medzinárodný deň bez internetu musí byť, lebo je to spôsob, ako sa na chvíľu zamyslieť nad tým, ako internet zmenil naše zvyklosti i život a pouvažovať nad tým, či je to správne." povedal šéfredaktor PC Revue Ondrej Macko. Internet je súčasť dnešnej doby, je univerzálnym spojovacím článkom medzi prácou, rodinami, či zábavou. Dokonca už aj na Slovensku je relatívne ľahko dostupný. Ľudia v dnešnej dobe trávia na internete veľa času surfovaním, chatovaním, alebo pozeraním videí, či obrázkov. Nejeden študent sa môže pochváliť dvomi, či dokonca tromi mobilmi, samozrejme s internetovým pripojením.

Internet spôsobil, že ľudia sú dnes prepojený, strácajú sa rozdiely v geografickom umiestnení, časových pásmach a univerzálnym jazykom je angličtina. Ak internet nefunguje, pre niektorých ľudí to znamená, že nemusia ísť do práce. ,,Všeobecne sa uvažuje nad tým, že človek zamestnaný v práci s počítačom za internetom strávi okolo 6 hodín, pripojenie doma sa pohybuje potom okolo 2 hodín. Ja osobne som pripojený stále" dodal Ondrej Macko.

Podľa Global Ideas Bank, organizátora tohto podujatia, by sme sa aspoň jeden deň v roku mali viac venovať rodine, priateľom , urobiť niečo pre svoje zdravie, alebo si aspoň prečítať knihu a vypnúť chat.

ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM