Ľubomír Hudačko Rôzne

Ekipa futbalistov, úspešní jazdci rally či majster sveta v hokeji: Kto dral lavice na prešovskej strojníckej priemyslovke?

Medzi tisícami absolventov prešovskej SPŠ strojníckej nie je núdza o známe mená. Osobnosti, ktoré študovali v metropole Šariša sa uplatnili na najrôznejších pozíciách. Kto tu teda napríklad dral lavice?

Ilustračný obrázok k článku Ekipa futbalistov, úspešní jazdci rally či majster sveta v hokeji: Kto dral lavice na prešovskej strojníckej priemyslovke?
Zdroj: Dnes24.sk

Dlhoročne fungujúca prešovská priemyslovka sa môže pochváliť nejedným úspešným absolventom. My sme si na takýchto známych absolventov posvietili a našli sme medzi nimi ľudí z rôznych oblastí. SPŠ strojnícka tak môže byť hrdá na svojich bývalých žiakov, ktorí im dnes robia dobré meno.

Ako nás informovalo vedenie školy, študovali tu prevažne dnes známi športovci. Ide o majstra sveta v hokeji z roku 2002 Martina Štrbáka, ale takisto aj futbalistov prešovského Tatrana. Veď strojnícku má za sebou ekipa nášho druholigového klubu, alebo ich odchovancoch.

Vedzte, že do tejto kategórie patrí futbalový tréner Marek Petruš a aktívni futbalisti ako Peter Bašista, Miroslav Drobňák, Pavol Cicman, Martin Pribula, Michal Krajník, Peter Katona, Patrik Jacko, Dávid Guba, Dávid Leško, Jozef Dolný, Lukáš Hruška či Richard Kačala. Medzi absolventov však patria aj hádzanári Michal Durila, Rastislav Tabačko, či Vladimír Čarný. Radoslav Škvarek a Martin Vokál pre zmenu robia dobré meno škole ako volejbalisti. Strojnícku majú vo svojom životopise podľa vedenia školy aj Tibor Fecko, vynálezca TwinSpin a aj viacnásobní majstri Slovenska DMACK Rally Miroslav Molčan a Tomáš Konečný.

Môže vás zaujímať:

Sexy herečka z obľúbeného seriálu, známe novinárky, úspešná misska… Aha, kto dral lavice na prešovskej pegečke

Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na prešovskej priemyslovke

Zoznámte sa s Poppym: V prešovskej škole si vytvorili vlastného humanoidného robota!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM