Tlačové správy Tlačové správy

Ekohliadka, mestské divadlo i detská železnica dostali zelenú od Nadácie VÚB

Športovisko v Bratislave, oddychový areál v Martine, divadlo v Leviciach a ďalších päť zmysluplných projektov prinesú ľuďom radosť, oddych a zábavu. Nadácia VÚB tento rok začala podporovať komunitné projekty, ktoré zlepšujú život v regiónoch na celom Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Ekohliadka, mestské divadlo i detská železnica dostali zelenú od  Nadácie VÚB
Zdroj: TASR

Celkovo rozdelila takmer 80 000 eur pre osem užitočných iniciatív.

Cieľom novovzniknutej grantovej schémy je podporiť zlepšovanie života na miestnej úrovni, či budovanie krajšieho prostredia s pomocou občianskych iniciatív. O granty bojovalo dvadsaťštyri projektov z celého Slovenska, v každom kraji boli nominované tri projekty. Verejnosť si mohla vybrať, ktorý projekt dostane financie na realizáciu. Hlasovanie prebiehalo do 20. novembra, grant získal ten projekt v každom kraji, ktorý dostal najviac hlasov.

„Do online hlasovania sa zapojilo viac než 34 000 ľudí. Veľký záujem ľudí o prostredie, v ktorom žijú potvrdil, že komunitné projekty potrebujú našu podporu. Rovnako aj aktivisti a dobrovoľníci, ktorí sú ochotní venovať svoj osobný čas, skúsenosti aj odborné poznatky pre dobro ostatných,“ hovorí Alexander Resch, predseda správnej rady Nadácie VÚB a dodáva: „Teší nás, že môžeme podporiť skutočne zaujímavé projekty naprieč celým Slovenskom, ktoré prinesú prospech celej komunite, najmä však mladým ľuďom.“

Hlasovanie bolo napínavé do posledného dňa. V jednotlivých krajoch zvíťazili projekty, ktoré podporujú rozvoj športových aktivít, kultúry a umenia alebo chránia životné prostredie:

Bratislavský kraj: Športovisko v Petržalke
Banskobystrický kraj: Ekohliadka v akcii
Košický kraj: Detská železnica v Košiciach
Nitriansky kraj: Mestské divadlo Levice
Prešovský kraj: Ateliér súčasnej kultúry
Trenčiansky kraj: BNstreet – ulica mládeže
Trnavský kraj: Baseballový klub Angels Trnava Žilinský kraj: SIM – Namiesto zbraní oáza

O grant sa mohli uchádzať mimovládne organizácie alebo samosprávy s verejnopros­pešnými projektmi z oblasti rozvoja vzdelávania, ekológie, umenia a kultúrneho dedičstva. Všetky výsledky je možné nájsť na stránke www.vub.sk/…nitne-granty.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM