Univerzity

Ekonomická univerzita v Bratislave má nového rektora

Ekonomická univerzita (EU) v Bratislave bude mať nového rektora. Akademický senát univerzity dnes do tejto funkcie zvolil súčasného prorektora pre vzdelávanie Ferdinanda Daňa. Toho ešte musí do funkcie vymenovať prezident SR Andrej Kiska.

Ilustračný obrázok k článku Ekonomická univerzita v Bratislave má nového rektora
Zdroj: TASR

Daňo tak na čele univerzity vystrieda Rudolfa Siváka, ktorého druhé funkčné obdobie sa skončí 31. januára 2015. „Vážim si dôveru, ktorú som dostal. Ako budúci rektor Ekonomickej univerzity chcem nadviazať na prácu a projekty, ktoré univerzita rozvíjala počas uplynulých rokov a ktorých úspešné zavŕšenie považujem za podmienku jej ďalšieho napredovania. Ide predovšetkým o proces komplexnej akreditácie a medzinárodnej akreditácie, ktorý je v slovenských podmienkach unikátny,“ uviedol budúci rektor EU.

Daňo bol zvolený v prvom kole na funkčné obdobie od 1. februára 2015 do 31. januára 2019 z troch navrhnutých kandidátov na rektora. Z celkového počtu 39 členov Akademického senátu získal 35 hlasov.

Ferdinand Daňo je od roku 2007 prorektorom EU v Bratislave pre vzdelávanie a štatutárnym zástupcom rektora. V rokoch 2000 až 2007 bol dekanom Obchodnej fakulty, na ktorej predtým šesť rokov pôsobil ako prodekan. Je členom Vedeckej rady Ekonomickej univerzity a vedeckých rád ďalších univerzít na Slovensku aj v Českej republike.

Informovalo o tom Centrum komunikácie a vzťahov s verejnosťou EU v Bratislave.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM