Udalosti

Electro Swing Fever v Bratislave opäť nesklamala: Tancovalo sa až do rána

Posledná septembrová sobota patrila párty s názvom Electro Swing Fever. Nu Spirit Club, 27. septembra, opäť ožil v rytmoch electro swingovej hudby. Znak, že nová sezóna swingu sa začala.

Ilustračný obrázok k článku Electro Swing Fever v Bratislave opäť nesklamala:  Tancovalo sa až do rána
Zdroj: Dnes24.sk

Od samého začiatku akcie bavil ľudí mladý žilinský DJ DayD. V jeho repertoári nájdete kombinácie electro swingu s prvkami jazzu a modernej tanečnej hudby.

Vyskúšali si aj lietanie čajky

Okolo 23-tej hodiny na parket vybehla útla, ale zato veľmi energická tanečníčka a lektorka Stela Koščíková, z tanečnej swingovej školy B-Swing. Po jej výzve sa tanečný parket behom pár sekúnd zaplnil. Nadšenci swingu prahnúci po nových tanečných kreáciách nenechali na seba dlho čakať. Každý si uchmatol svoj vlastný tanečný priestor a mohlo sa začať. Mužské zastúpenie sa tiež nenechalo zahanbiť a predviedlo sa v hojnom počte.

Návštevníci party sa učili charlestonové tanečné prvky. Niektoré netradičné prvky si teda mohli vyskúšať na vlastnej koži. Napríklad lietanie čajky, či krúženie a rôzne pohyby panvy.

Študenti zahrali novú pieseň

Po tanečnej vsuvke nasledovalo živé vystúpenie mladej kapely Mydy Rabycad z Českej republiky. Skupina na jeseň pokrstila svoje debutové CD. Prevažujúce mužské pohlavie hudobníkov výrazne dopĺňala Žofie, ryšavovlasá speváčka a herečka v jednom. Vyžarujúca energia sa z muzikantov preniesla aj na návštevníkov, ktorí naplno využili novo naučené kroky aj s ich vlastnými obmenami. Návštevníci sa dočkali aj sľúbenej premiéry novej piesne z ešte nevydaného albumu.

Žofie Dařbujánová, prezradila, že kapela spolu hrá už dva roky. Na otázku, či vystupovali aj inde na Slovensku, odpovedala: “V Nu Spirit Clube sme už raz predtým boli. Taktiež ste nás mohli vidieť aj v lete na festivale Pohoda.“ Zaujímavosťou je, že členovia kapely popri štúdiu na konzervatóriu študujú aj odbory ako právo či medzinárodné vzťahy. Kapela pozostáva so štyroch členov. Avšak zvyknú si medzi seba pozývať aj hostí. Inak tomu nebolo ani v sobotu.

Na otázku, ako sú spokojní s vystúpením, Žofie odpovedala: „Bolo super. Electro swing má vždy dobrú atmosféru. Úplne inú ako iné akcie. Hranie sme si užívali naplno.“ Okrem toho podotkla, že ako kapela hlavne vychádzajú zo štýlu electro swing, avšak každá ich pesnička je iná. „Snažíme sa porušovať pravidlá,“ dodala.

Swingová zábava až do šiestej rána

Na žiadnej dobrej swingovej akcii nesmú chýbať ani obľúbení a vyhľadávaní DJ Swing Thing & DJ Papa Django. Na jednom pódiu sa stretli už s týmito uznávanými hudobníkmi: The Parov Stelar Band, Alice Francis, Swingrowers, Kormac, Dunkelbunt a Nouvelle Vague.

Návštevník Richard, ktorý prišiel na Electro Swing Fever až zo Zvolena sa na úroveň akcie vyjadril nasledovne: „Rozhodne neľutujem, že som prišiel. Od začiatku tu bola skvelá atmosféra, ktorú v úvode pomohla naštartovať lektorka Stela z tanečnej školy. Hostí učila základným swingovým prvkom a hodnotím to ako veľmi vydarený krok. Nakoľko sa ľudia nielen dobre bavili, no naučené kroky počas celého večera aj zúročili.“

Samozrejme, nechýbali ani tematicky swingovo oblečení návštevníci. Electro Swing Fever nesklamala, a opäť sa tancovalo až do skorých ranných hodín. Odchádzalo sa niečo okolo 6 hodiny.

Student24/Martina Trepáková

Foto: Martin Haburaj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM