Monika Obrtalová Zábava

Ešte 90 dní a je tu Yní víkend!!!

Do otvorenia pomyselných brán festivalu ‘Yní Víkend Alternative’ - festivalu s najväčším počtom domácich kapiel v Banskej Bystrici, zostáva ešte 90 dní. Ak patríte medzi tých zvedavcov, ktorí pravidelne sledujú oficiálnu facebookovskú stránku Yného V

Vďaka nemu sa podarilo festival rozšíriť o komerčnejší Main Stage na ktorom vystúpia kapely Puding Pani Elvisovej, Billy Barman, Smola a hrušky, Noisecut, Helenine Oči a taktiež zavolať kapelu All Faces down z Rakúska. Aby sa však nezabudlo na zabehnuté tradície, druhá časť festivalu ostáva na Hornej ulici, kde bude mať hlavné slovo rovnako ako vlani street stage kde bude vstup zadarmo.

Dopĺňať ho budú stage v Klube 77 s menami ako Švepes, Forma, the Downhill a Tirish pube – kde si prídu na svoje fans tvrdšej hudby. Headlinovať na ňom budú All Faces down z Rakúska spolu s Brainscan a Eyes of Azrael. Na rozdiel od parku, na Hornej ulici v sobotu platí straight edge do 20:00. „Festival Yní víkend sme začínali pred 6 rokmi keď sme mali 15 rokov. Vyrástli sme, veľa sme sa naučili a chceme, aby festival rástol nielen plochou na ktorej sa nachádza ale aj kvalitou hudby a ponúkanými službami. Keďže si uvedomujeme, že sa festival bude odohrávať opäť v úplnom centre mesta prosíme tých, ktorí bývajú v okolí o porozumenie a pevné nervy,“ vysvetlila Nina Snopková, hlavná organizátorka Yného víkendu.

„Pretože si uvedomujeme obmedzenú kapacitu v kluboch a taktiež to, že parkovanie, skate park a street stage na jednu ulicu proste nezmestíme a keďže naše plány do budúcnosti sú veľmi ambiciózne, začali sme sa rozhliadať po možných lúkach, hájoch a iných objektoch v okolí. Tento rok nám však musí stačiť park SNP. Dúfame však, že sa nám podarí nájsť vhodnú lokalitu, kde môže Yní víkend ďalej rásť,“ doplnil Matej Krchňavý, ktorý bol na čele organizátorského tímu v roku 2007 a od roku 2012 sa bude znovu podieľať na organizácii festivalu. Bol to práve on, ktorý prišiel s menom ‘Yní’.

Máte aj vy doma v zásuvke, založené vaše myšlienky a názory načmárané na zdrape papiera? Nie?

Tak to skúste, a trošku sa poeticky vyžite. Mestské MHD-čky v Banskej Bystrici už čakajú na vaše umelecké diela, ktoré cestujúcim spríjemnia čas v období Yného víkendu. Téma básne, nie je podstatná. Tak sa s tým len trošku pohrajte a posielajte na e-mail barborkaaaaaa@gmail.com .

Zdroj a foto: Yní víkend

iny_vikend
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM