Jaroslav Dodok Ostatné

Febiofest sa predstaví až v piatich slovenských mestách, fanúšikov láka Láskou

Milovníci alternatívnych filmov sa môžu tešiť. V Bratislave 15.marca štartuje 20. ročník medzinárodného filmového festivalu Febiofest. V priestoroch kín Lumiér, Mladosť, Artkina za zrkadlom, A4 a filmového klubu 35mm počas a šiestich dní čaká na divákov viac ako stodvadsať filmov.

Ilustračný obrázok k článku Febiofest sa predstaví až v piatich slovenských mestách, fanúšikov láka Láskou
Foto: Jaroslav Dodok

Premietanie obohatí sprievodný program – diskusie s režisérmi, výstavy alebo koncerty. Po skončení sa festival presunie do ďalších piatich miest Slovenska, Febiofest si diváci môžu vychutnať aj v Trnave, Trenčíne, Banskej Bystrici, Prešove a Prievidzi.

Veľkým tohtoročným lákadlom je film Láska, ktorý získal Oscara za najlepší zahraničný film. Febiofest ponúkne aj tvorbu slovenskej režisérky Zuzany Piussi Krehká identita či Nemoc tretej moci. Práve pre tento dokument čelila Piussi trestnému stíhaniu. Festival uvedie aj snímku Arcibiskup s ľudskou tvárou, ktorá ponúka náhľad do súkromia dnes už emeritného biskupa Róberta Bezáka.

Pri príležitosti jubilejného ročníka zaradili organizátori do programu viacero noviniek. Jednou z nich je súťažná sekcia Súťaž krátkych filmov V4. O finančnú prémiu bude súťažiť päť slovenských snímok. Ďalším prekvapením je sekcia Klubový Jubox, v ktorej si samotní diváci môžu vybrať päť filmov z distribúcie Asociácie slovenských filmových klubov.

Student24 /Anna Jacková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM