Aktualizované Michal Demjanovič Festivaly

Festival Campfest píše svoj príbeh už 18 rokov: Na ktoré kapely sa môžete tešiť tento rok ?

Festival Campfest každoročne láka tisíce mladých ľudí do Kráľovej Lehoty. Okrem dobrej hudby ponúka aj množstvo prednášok a neopakovateľnú atmosféru, ktorú dotvára okolitá príroda.

Ilustračný obrázok k článku Festival Campfest píše svoj príbeh už 18 rokov: Na ktoré kapely sa môžete tešiť tento rok ?
Zdroj: TASR

Príď tvoje kráľovstvo – tak znie téma festivalu Campfest, ktorý tento víkend otvorí svoje brány už po osemnásty krát. Do Kráľovej lehoty prichádza veľké množstvo ľudí, ktorí sem prišli nie len kvôli hudbe, ktorú si môžu vypočuť na viacerých pódiách, ale aj kvôli rečníkom a seminárom, ktoré pre návštevníkov pripravili organizátori.

„Na začiatku sme išli robiť festival. Chceli sme spojiť veľké množstvo ľudí. A ono sa to podarilo. No postupne sme si uvedomili, že nechceme robiť len ďalší festival. Nejde nám len o hudbu a program. Chceme spojiť ľudí a spolu osláviť Boha. Ukázať, že vieme prísť katolíci, evanjelici a protestantské cirkvi a spolu vzdať chválu Bohu," spomína národný riaditeľ MPK Vlasťo Beňa.

Organizáciu a realizáciu Campfestu má na starosti veľké množstvo ľudí z celého Slovenska. Príprava na ďalší ročník začína dá sa povedať hneď po skončení toho aktuálneho. Organizačný tím sa počas roka pravidelne stretáva, kde sa modlí a rozmýšľa o tom ako a čo priniesť návštevníkom festivalu.

„Pri výbere rečníkov nám tohto roku pomáhal poradný tím Campfestu, ktorý tvorí množstvo lídrov z celého Slovenska. Výhodou bolo to, že tému sme tvorili spolu. Na stretnutiach sme sa spolu modlili za to kam to ma smerovať a aké posolstvo priniesť ľuďom zo Slovenska," povedal k výberu hlavných rečníkov riaditeľ Campfestu Števo Beňa.

Hlavnými ťahákmi tohto ročníka budú Christafari (USA), Rivers & Robots (UK) Derech (UKR) a tiež Graham Kendrick (UK), ktorý na festivale vystúpi už po tretí krát. „Zo zahraničných kapiel sa najviac teším na Rivers and Robot. Je to kapela, ktorú som objavil pri počúvaní hudby počas toho ako som pripravoval program na Campfest. Zaujali ma tak som im napísal cez sociálnu sieť a oni boli ochotní prísť, čomu som sa veľmi poteši.Tiež sa teším na Grahama a Christafari. Zo slovenských sa veľmi teším na HMLU, ktorá má silné svedectvo svojho lídra,“ povedal programový riaditeľ Miňo Macek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM