Jaroslav Dodok Festivaly

Festival Dohoda: Výborná zábava, blato a prekvapenie na záver!

Včera 21. júla sa na banskobystrickom plážovom kúpalisku o 14:00 odštartovala dlho očakávaná „Dohoda“. Banská Bystrica sa otriasala v základoch, zábava na festivale bola nekonečná a ľudia si vychutnávali plné dúšky kvalitnej hudby.

Najväčším strašiakom pre organizátorov tak ako aj pre návštevníkov festivalu bolo počasie. Napriek tomu, že to miestami vyzeralo na dážď, či búrku, počasie festivalu doprialo a zábava sa mohla začať.

Festival na začiatku odštartovali kapely Rock Reunion, Tučnolist, Zoči Voči. Neskôr štafetu prevzal Hex a areál plážového kúpaliska sa napĺňal fantastickou atmosférou. O Hip Hop-ových fanúšikov sa Postarali AMO (Opak+Moe) a BAND ktorí zahrali skladby hlavne z nového albumu Positive a svojimi skladbami šírili medzi ľuďmi pozitívnu náladu.

**,,Napriek tomu, že som sa na tento festival tešila od minulého roku, keď prišiel deň D, nemala som lístok a chýbala mi aj motivácia. Nakoniec ma kamarátka prehovorila. Kapely ma nejak nezaujámali, neboli podľa môjho vkusu. Spoznala som ale veľa perfektných a veselých ľudí," **hodnotí festival Simona Chmelíková.

Samozrejme nechýbali ani Zuzana Smatanová, Gladiátor a Peter Cmorík. Pri Peťovej skladbe „Dážď“ sa dokonca kúsok rozpršalo, ale hneď to prešlo a zábava mohla pokračovať. Vo večerných hodinách zábavu odpálil Majk Spirit, ktorého podporili Otecko a Grimaso z H16. Ľudia boli v dobrej nálade, všade sa spievalo, skákalo a tancovalo atmosféra bola fantastická.

Ako predposledný vystúpil Marián Čekovský a Band. Neuveriteľný umelec a improvizátor Marián predviedol úžasnú šou. Potom sa stalo to, čo nikto neočakával – spustil sa nádherný ohňostroj a všetky hlavy na „dohode“ sa pozerali na nebo, na krásnu svetelnú parádu.

,,Bolo naozaj super – hlavne blato, to sa mi najviac páčilo. Normálne sa to potom zvrhlo na blatovú vojnu, ešte som sa s ním aj na tvári domaľoval. Nečakal som, že bude až tak dobre. Skoro celý čas som bol s frajerkou, takže mne bolo fajn, nehovoriad o tom super ohňostroji," Michal Kovarčík

Nakoniec prišiel čas na posledného speváka, ktorým bol Rytmus. Odpálil to úplne od začiatku svojho vystúpenia, bolo počuť veľa nových, ale aj starších skladieb a s Banskou Bystricou sa rozlúčil svojim beatboxom. Počas všetkých vystúpení sa ľudia mohli napojiť do mnohých súťaží o vecné ceny.

student24/Dušan Rozsenberger ilustračné foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM