Festivaly

Festival Kariéry otvoril brány: Medzi študentov a absolventov prišli aj riaditelia firiem

Medzinárodná organizácia AIESEC, ktorá pôsobí na vysokých školách, dnes otvorila brány kariérneho sveta pre študentov a absolventov. Neformálny priestor, manažment firiem, prednášky či workshopy, aj toto bolo na programe Festivalu Kariéry. Ak ste to dnes nestihli, možnosť máte ešte vo štvrtok.

Ilustračný obrázok k článku Festival Kariéry otvoril brány: Medzi študentov a absolventov prišli aj riaditelia firiem
Zdroj: Dnes24.sk

Festival Kariéry určený pre študentov a absolventov VŠ sa koná v Starej Tržnici v Bratislave.

Jeho 20. ročník nesie nový názov. „Bývalý názov Národné dni kariéry teraz už nie je aktuálny a meníme formát. Predošlých 19. ročníkov NDK bolo formálnych a strnulých. Chceme brány budúcej kariéry otvoriť pre študentov viac a celý festival je neformálny a otvorený študentom, od tohto sme odvodili názov Festival,“ povedala pre Študent24 Zuzka Rišková, projektová manažérka Festivalu kariery.

Riaditelia firiem medzi študentmi

Stretnúť riaditeľa či riaditeľku banky, IT či inej spoločnosti bolo počas dnešného dňa reálne viac ako dosť. Študenti mohli zažiť prednášku o tom, ako sa pracuje vo firme či zažiť networking priamo s človekom, ktorý je inak nedostupný. „Stretnúť riaditeľa či manažéra spoločnosti je príjemné, hlavne ak ide o firmu, v ktorej by som chcela raz pracovať. Bolo pre mňa veľmi príjemne dozvedieť sa viac o ich politike a možnosti spolupráce už ako študentka. Celý deň som si užila a teším sa aj na zajtra,“ povedala Janka, študentka Ekonomickej univerzity.

Počas Festivalu je dôležitá zodpovednosť. Aj toto možno počuť z úst projektovej manažérky Zuzky Riškovej, ktorá spolupracuje s vyše 50 dobrovoľníkmi. „Je krásne, ak sa viete spoľahnúť na tím a všetko ide, Festival začal dobre a ľuďom sa tu páči, čo je dôležite. Tešíme sa na zajtrajší deň, kde študenti a absolventi budú môcť nadviazať kontakt s firmami,“ dodala Zuzka Rišková.

Presné číslo síce organizátori nevedeli povedať, počet návštevníkov však presiahol číslo 500.

Rada na záver, ako uspieť na pohovore

„Je veľmi veľa vecí, ktoré sa dajú na pracovnom pohovore urobiť dobre, ale aj zle. Dôležite je si pozrieť odporúčania na internetových stránkach, čo nerobiť na pohovore. Dôležité je neprísť neskoro, vedieť povedať o sebe, vedieť svoje silné a slabé stránky. Pri pohovore je dôležite povedať o sebe niečo, toto je základ dobrého kandidáta,“ študentom poradila riaditeľka odboru ľudských zdrojov spoločnosti ČSOB Jana Palenráčová.

Študent24/Matúš Sedlák

Festival kariéry pre študentov a absolventov
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM