Jaroslav Dodok Festivaly

Festival lásky poteší svojich fanúšikov aj tento rok: Krst albumu aj 5 minútové rande

Už druhý ročník nezávislého multižánrového podujatia sa uskutoční v Banskej Bystrici v sobotu 20. júla na Hornej ulici v Klube77. Hudobná časť festivalu bude zahŕňať koncerty tradičných interpretov, ako sú hostitelia festivalu – duo Falzetové grgy, naivne punkový Púvodní Chléf, či Ham n Drinx.

Ilustračný obrázok k článku Festival lásky poteší svojich fanúšikov aj tento rok: Krst albumu aj 5 minútové rande
Foto: Jaroslav Dodok

Akustický koncert na letnej terase

Táto kapela tu zároveň pokrstí svoj debutový album, ktorý nahrala na motívy piesní Jimiho Hendrixa v originálnom prevedení – bez gitary. Festival lásky, napriek svojmu neškodnému názvu, tentokrát prinesie aj súboj dvoch jednočlenných telies Jana Nervy vs. Tina Nervy. Súboj bude, samozrejme, len hudobný a víťazom bude dobrá nálada a netradičný koncertný zážitok.

Po priaznivom minuloročnom ohlase zahrá aj stálica domácej blues-rockovej scény, kapela Schody, ktorá vhodne zapadla do hudobno-myšlienkového konceptu festivalu. Na letnej terase budú môcť návštevníci počuť akustický koncert talentovanej autorky a speváčky, Doroty Ideas. Nepochybným vrcholom večera bude vystúpenie oživeného projektu D Dvercia v špecifickom mnohočlennom obsadení, ktorým si hudobníci uctia pamiatku nedávno zosnulého klávesáka The Doors, Raya Manzareka. O záverečnú koncertnú bodku sa postará veselá hudobná zmes, skrývajúca sa pod názvom Iná vlna.

Moderná poézia aj 5 minútové rande

Keďže organizátori nepredpokladajú iné ako láskavé, slnečné počasie, v príjemnom prostredí letnej terasy klubu bude opäť prebiehať sprievodný program. V rámci autorského čítania, ktoré bude tentokrát zamerané na modernú poéziu, sa predstavia kvalitní lokálni autori s vlastnou i prevzatou tvorbou.

Pre návštevníkov, ktorí sa chcú počas festivalu nielen zabaviť, ale aj zoznámiť, či dokonca zaľúbiť, je pripravené obľúbené 5minútové rande. Novinkou bude open air premietanie krátkych filmov, v rámci ktorého sa diváci možno dočkajú aj jednej svetovej premiéry. Tradičnou súčasťou bude aj súťaž vo falzetovom grganí a ďalšie prekvapenia, hudobné i nehudobné. Po polnoci je pre vytrvalcov pripravená Kakotéka až do skorých ranných hodín.

Láskavá alternatíva

Oficiálny program Festivalu lásky odštartuje o 17:00, vstup do Klubu 77, za účelom nasiaknutia príjemnej festivalovej atmosféry, bude možný od 16:00.

Festival je láskavou alternatívou ku komerčným festivalom, ktorý je organizovaný za účelom šírenia priateľskej atmosféry, dobrej nálady a lásky k sebe, hudbe, literatúre a kultúre.

Viac informácii nájdete aj na Facebooku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM