Michala Halásová Festivaly

Festivalová sezóna už začína: POKE ponúkne koncerty v tehelni aj cyklokuchyňu

Festival POKE ponúkne nadchádzajúci piatok a sobotu v areáli Starej tehelne v Drienovskej Novej Vsi výber toho najzaujímavejšieho zo súčasnej slovenskej i zahraničnej nekomerčnej kultúry. Pripravená bude pestrá zmes hudby, divadla, filmu, literatúry, vizuálneho umenia, aj street artu.

Ilustračný obrázok k článku Festivalová sezóna už začína: POKE ponúkne koncerty v tehelni aj cyklokuchyňu
Zdroj: Dnes24.sk

Ako jeden z menších festivalov kladie POKE dôraz na nevšednosť, hlboký zážitok a príjemnú atmosféru s kvalitnými a pestrými službami, dobrou kuchyňou, selekciou malých barov a kaviarní s pestrou paletou kvalitných drinkov a piva,“ uviedli organizátori. Priestory festivalu majú jedinečnú atmosféru, koncerty sú viac komorné a bez ohľadu na počasie budovy Starej tehelne zabezpečia dostatok tieňa a chládku, či úkryt pred dažďom a vetrom.

Príde množstvo umelcov

Tri hudobné pódiá ponúknu paletu koncertov a hudobných projektov. Ako hlavní ohlásení headlineri sa na tomto ročníku predstavia dánski Sleep Party People, islandskí FM Belfast, francúzski Dat Politics, kanadský Dirty Beaches, americkí MRC Riddims (ex Dälek), Slow magic, Giraffage, Mister lies, talianski Soviet Soviet či poľskí Napszyklat. Nebudú chýbať ani domácemu publiku známe Dva, Ink Midget alebo PPE.

Bude aj divadlo

Okrem hudobnej produkcie prinesie festival aj divadlo. Predstavia sa zástupcovia divadla SpitFire Company z Prahy, divadlo Skrat z Bratislavy, ale nebudú chýbať ani „domáce“ divadlo Na Peróne, Studio 12 a mnoho ďalších. Silné zastúpené bude aj vizuálne umenie, v rámci ktorého diváci zhliadnu interaktívne svetelno-zvukové inštalácie a maľby v nevšedných site-specific priestoroch, náhodných chodbách či 100-metrových peciach.

Off program

Ambíciou POKE je vtiahnuť do diania festivalu aj samotných návštevníkov. Prostredníctvom takzvaného off programu sa môžu zapojiť do fotografických, hudobných a ďalších workshopov. Nebudú chýbať ani kreatívne rána pri dobrej káve a pre tých, ktorí prídu na festival na bicykli, bude k dispozícii cyklokuchyňa,“ konštatovali organizátori.

V Urban art zóne prebehnú rôzne športové exhibície, maľovanie grafitov, prednášky a nebude chýbať ani umelecký trh. Pre filmových nadšencov pripravíme filmový kútik a na literárnom pódiu rôzne prednášky, prezentácie, diskusie, autorské čítania, ako aj komorné koncerty.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM