Jaroslav Dodok Festivaly

FESTIVALY 2013: Na Uprising príde syn Boba Marleyho

Na šiestom ročníku Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 23. a 24. augusta tradične na bratislavských Zlatých pieskoch, sa ako headliner predstaví jamajský spevák, rapper, producent a herec Ky-Mani Marley, syn legendárneho Boba Marleyho.

Ilustračný obrázok k článku FESTIVALY 2013: Na Uprising príde syn Boba Marleyho
Foto: Jaroslav Dodok

Kto je to Ky-Mani Marley?

Tridsaťsedemročný Ky-Mani Marley je jediným potomkom, ktorého Bob Marley splodil s jamajskou stolnotenisovou majsterkou Anitou Belnavis. Na svet prišiel v jamajskom Falmouthe, od deviatich rokov však vyrastal v Miami. V mladosti sa venoval predovšetkým športu, no neskôr sa začal venovať prioritne hudbe.

Debutoval v roku 1996 albumom Like Father Like Son, po ktorom nasledovali nahrávky The Journey (2000), Many More Roads (2001), Milestone (2004) a Radio (2007). Tento rok plánuje vydať šiestu štúdiovku Evolution Of A Revolution, na ktorej chce prepojiť reggae a hip-hop. Okrem hudby sa tiež občasne venuje aj herectvu, účinkoval v snímkach Shottas (2002) a One Love (2003).

Festival prinesie veľa zahraničnej muziky

Na Uprisingu v lete vystúpia tiež portugalská elektronická formácia Buraka Som Sistema, francúzska skupina Dub Incorporation, britské legendy Macka B a Mad Professor, britský drum ‚n‘ bassový dídžej Benny Page, talianska skupina Mellow Mood, jamajský dancehall-reggae hudobník Busy Signal, poľskí producenti Dreadsquad so speváčkou Kasiou Malendou a Jamajčanom Blackout Ja, jamajskí speváci Protoje a Randy Valentine, poľský root-stepový producent Radikal Guru s írskym spevákom Cianom Finnom a tiež britské soundsystémy Channel One Sound System, Earl Gateshead z Trojan Sound System a Mungo’s Hi Fi Sound System.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM