Jozef Milan Univerzity

Filozofická fakulta KU? Je tretia najlepšia v SR, bez práce sú len 3 % absolventov

Filozofická fakulta KU je treťou najlepšou fakultou z deviatich hodnotených v kategórii humanitného a filozofického zamerania. Vyplýva to z Rankingu fakúlt vysokých škôl v SR na základe porovnania ukazovateľov kvantity a kvality vzdelávania a výskumu.

Ilustračný obrázok k článku Filozofická fakulta KU? Je tretia najlepšia v SR, bez práce sú len 3 % absolventov
Foto: Jozef Milan

Hodnotiaca agentúra

Hodnotenie vypracovala Akademická rankingová a ratingová agentúra (ARRA) pre rok 2012. ARRA hodnotila pre rok 2012 celkovo 109 slovenských fakúlt v 11 skupinách odborov. Ôsme tohtoročné hodnotenie sa opiera o verejne dostupné a overiteľné údaje o kvalite vzdelávania a výskumu za rok 2011. Najnovšie hodnotenie zahŕňa aj šesť súkromných VŠ (resp. fakúlt). Úspešných absolventov fakulty potvrdzuje aj hodnotenie podľa kritéria – podiel nezamestnaných absolventov na všetkých absolventoch z roku 2011. FF KU v tomto kritériu zabodovala ako druhá najúspešnejšia vo svojej kategórii s 3,05% nezamestnaných absolventov (priemerná nezamestnanosť absolventov VŠ na Slovensku presahuje 4,5%).

Viacročná práca fakulty

„Je to výsledok viacročnej poctivej tvorivej práce akademického spoločenstva na FF KU,“ uviedol v tejto súvislosti dekan fakulty Marian Kuna. „Naše pozitívne hodnotenie nás teší o to viac, že ukazuje rast fakulty v kvalite vzdelávania a výskumu. Po 5. mieste (2009), 4. mieste (2010) a minuloročnom 6. mieste (2011) je tohtoročný výsledok najlepší v histórii fakulty a hodnotenia ARRA. Hoci stabilne patríme k pozitívne hodnoteným fakultám, našou ambíciou je neustále sa zlepšovať.“

Ponuka štúdia

Na FF KU je možné študovať okrem jazykov a literatúr (anglický, nemecký s rozšírenou ponukou holandského jazyka, slovenský) aj filozofiu, históriu, politológiu, psychológiu, religionistiku a žurnalistiku. Fakulta sa zameriava na kvalitné jednoodborové štúdium, ale ponúka aj učiteľské dvojkombinácie; na fakulte je možné bakalárske a magisterské programy študovať len v dennej forme.

zdroj: ff.ku.sk; foto: Anton Kulan, T2.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM