Dominika Handzušová Univerzity

Finále projektov záverečných prác v Trnave: Otvárajú dvere zamestnávateľov

The best student project 2014 prešiel do svojho finále. Autori desiatich najlepších diplomových a bakalárskych prác sa zišli v Trnave, aby svoje projekty odprezentovali.

Ilustračný obrázok k článku Finále projektov záverečných prác v Trnave: Otvárajú dvere zamestnávateľov
Foto: Dominika Handzušová

Na pôde Materiálovotechno­logickej fakulty Slovenskej technickej univerzity prezentovali svoje práce pred zástupcami zamestnávateľov. Témy si zvolili z oblasti priemyselného inžinierstva, manažérstva výroby či kvality.

Prepojiť prax a školstvo

Vyhlasovateľom súťaže je portál produktivne.sk, za ktorým stojí organizátor súťaže Radovan Martišovič. ***„Akcia je zaujímavá tým, že organizovaná nadšencami z praxe, ktorí chceli absolventom vysokých škôl pomôcť sa zviditeľniť, ukázať svoje zaujímavé projekty a do budúcna viac prepojiť prax a školstvo,“ uviedol Martišovič.

Nech si firmy žiadajú študentov

„Do The best student project 2014 sa prihlásilo spolu tridsať vysokoškolákov zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a Trnave, Technickej univerzity v Košiciach, Vysokej školy manažmentu v Trenčíne a Žilinskej univerzity,“ informoval Martišovič. Ich práce posudzovala porota zložená z odborníkov z viacerých významných výrobných spoločností pôsobiacich na území Slovenska. „Chceme takto skontaktovať študentov s praktickou verejnosťou, s firmami, aby získali nielen nové kontakty, ale aby otvorili možnosti pre ďalších rovesníkov. Náš projekt chce tiež naučiť súkromnú sféru chodiť na vysoké školy a pýtať si študentov na spoluprácu,“ dodal Martišovič.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM