Jaroslav Dodok Ostatné

Fórum mladých 2012

Arcidiecézne centrum pre mládež (ACM) organizovalo cez víkend opäť po roku stretnutie s názvom Fórum mladých, tentoraz na Gymnáziu sv. Moniky v Prešove.

Čo Fórum mladých znamená? Je trojdňová konferencia mladých, ktorej sa zúčastňujú dvaja delegáti z každej farnosti, spoločenstva, hnutia alebo cirkevnej školy vo veku od 16 rokov. V skupinkách tu máš možnosť diskutovať na danú tému, ktorá vznikla tohto roku s myšlienky Sv. Otca B XVI.

Z listu Filipanom 4,4 Radujte sa… – „Máš zo mňa radosť?“ Tvoja Cirkev. Teda ide o situáciu kedy mladý hovoria a kapláni počúvajú. Ich odpovede, postrehy a námety sa zaznamenávajú a vydajú sa v knižnej podobe pod názvom Zborník. Ktorý slúži kňazom pochopiť a lepšie a prispôsobiť mladým.

Mladý s celej Košickej arcidiecézy, ktorý máli chuť prísť a vyjadriť svoj názor, zdieľať sa medzi sebou a dozvedieť sa niečo nové bolo cca. 50 účastníkov. Bol pre nich prichystaný atraktívny program spojený s obdivovaním krás mesta. V piatok sa venovali 1. Téme „Poznať Cirkev“ (Symbol, Ľudskými očami, Božími očami).

V sobotu už náročnejšej 2. Téme „Sláviť Cirkev“ (Rozhovor s Ňou, Sviatosti ako znak, ktorý čítam, Moja nedeľa) no a v nedeľu to zakončili 3. Témou „Žiť Cirkev“ (Žiť je služba, Cirkev našich dní, Žijem v jej „farbách“). Kde na konci každej skupinovej práci na danú tému nasledovalo spoločné medzi skupinové zdieľanie.

No aby sa aj niečo novému priučili mali možnosť absolvovať Prednášku a hneď po nej mali na výber Umelecký, Tanečný, Animátorský ale K prednáškový workshop. Každý deň bola na oddych ducha pripravená sv. omša a večerná adorácia. V Sobotu bol výstup na vežu Konkatedrály sv. Mikuláša.

AUTOR: Marek Balčák FOTO: Marek Balčák a iný

forum mladých
25
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM