Marcel Páleš Zábava

OBRAZOM: Deviataci sa lúčili so školou, v triede búchalo aj šampanské

Väčšina žiakov základných či stredných škôl sa na dnešný deň tešila celý školský rok. Odovzdávanie vysvedčení však neznamená len príchod prázdnin, ale pre niektorých aj rozlúčku so školou. Boli sme pri tom...

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Deviataci sa lúčili so školou, v triede búchalo aj šampanské
Zdroj: Dnes24.sk

V slávnostný deň odovzdávania vysvedčení sme sa vybrali do Základnej školy na ulici Golianovej. Už z ulice sme počuli búrlivý potlesk, ovácie a nadšený hlas z mikrofónu. Čo sa tam dialo?

Aréna vrela

Základná škola Golianova pre svojich žiakov pripravila v posledný školský deň vydarený program. Malá hokejová aréna zaznela opakovane niekoľkokrát potleskom pre absolventov školy, ktorí sa dnes so školou lúčili a boli im odovzdané aj certifikáty. Vyprevadení boli slávnostne. Nielen v dievčenských očiach sa objavili slzy.

„Mala som problém zadržať slzy. Veľmi pekne im tento záverečný deň škola pripravila,“ pochvaľovala si aj jedna z prizerajúcich sa mamičiek.

Výdych pre žiakov, ale aj pre učiteľov

Z nejednej triedy sa pri odovzdávaní ozývalo burácanie pri vyslovení mena a odovzdaní vysvedčenia triednou učiteľkou. Niektorí to dokonca oslávili aj koláčikmi a šampanským. Treba však dodať, že našťastie iba tým nealkoholickým, detským. Pani učiteľky odchádzali s plnými rukami, pretože niektorí žiaci im vyjadrili svoju vďačnosť aj v podobe kvetov, bonboniér či darčekov.

Deň vysvedčení je však veľkým výdychom aj pre učiteľov. Spýtali sme sa ich, ako ho vnímajú oni. „Pre nás učiteľov je koncoročné obdobie náročné. Predstavuje okrem iného aj veľa papierovačiek. Ale tento posledný deň stojí za to,“ opísala nám pani učiteľka Beáta Šimová.

Dodala, že je veľmi rada učiteľkou a vôbec to neľutuje. Možno by mnohí očakávali, že ako triedna učiteľka neposedných hokejistov, bude na konci školského roku možno aj vyčerpaná. Opak je však pravdou, optimisticky naladená učiteľka sa teší z toho, že už tri desiatky rokov vychováva rôznych žiakov a pravidelne sa jej vracia pozitívna odozva.

Vykročenie za svojimi snami

Najmä pre deviate ročníky základnej školy dnešný deň znamená skončenie jednej etapy a vyhliadky do novej. Vyberú sa totiž na strednú školu, v ktorej ich čaká opäť čosi iné, nové a možno životne dôležité. Mnohí vykročia za svojimi snami.

„Tešíme sa na niečo nové! No teraz najmä na prázdniny!“ reagovali zborovo chlapci aj dievčatá, ktorí sa s vysvedčením v ruke a s úsmevom na perách ponáhľali chodbou von zo školy. Zrejme v ústrety letným prázdninám.

Pozrite si fotogalériu!

Odovzdávanie vysvedčení v Bystrici 2013
40
Galéria
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM