Jaroslav Dodok Šport

FOTO: Surfovať sa dá aj na Slovensku. Neveríte?

Tento víkend sa v areály Divoká voda v Čunove uskutočnil prvý ročník River Surf Cup Slovak Open 2012. V piatok 21. septembra boli na programe tréningy a exhibícia, v sobotu a v nedeľu sa už súťažilo na ostro.

Surfovanie prebiehalo na unikátnej umelej riečnej vlne. Pretekov sa okrem slovenských jazdcov zúčastnili aj zástupcovia z Rakúska, Švajčiarska a Nemecka. Súťažilo sa v tímoch, pričom každý jazdec mal minútu na to, aby ukázal to najlepšie čo vie a zaujal porotu. Preto nestačilo len udržať sa potrebný čas na vlne a nespadnúť.

Ten kto chcel postúpiť musel predviesť čo najlepšie triky a čistú jazdu -nepridržiavať sa pri surfovaní zo strany na stranu. Každý pretekár mal v rámci jednotlivých kôl k dispozícií tri jazdy z ktorých sa mu zarátalo hodnotenie za najlepšie odjazdený pokus.** Surfovanie na umelej vlne **je síce u nás menej známa športová disciplína, no napriek tomu sa prišlo na jazdcov pozrieť a povzbudiť množstvo najmä mladých ľudí.

Vo finále dominovali zahraniční pretekári[/co­lor][/size]

V jednej kategórii súťažili aj muži a ženy. Akcie sa súťažne zúčastnil aj známy slovenský spevák, moderátor a zabávač Tomáš Hafner, ktorý sa však neprebojoval do finále a skončil v semifinále. Z celkového počtu desiatich slovenských zástupcov sa do finále dostal iba pretekár Maroš Nemec, ktorý sa tak stal majstrom Slovenska.

Zo žien sa do finále prebojovala Katrin Gappmayr z Rakúska, ktorá je majsterkou Európy na umelej vlne. V mužskej konkurencii skončila tretia. Celkové víťazstvo si zaslúžene odniesol jazdec z Rakúska** Alex Schwab**, ktorý každú jazdu okorenil krkolomnými trikmi.

Všetci priaznivci surfovania si ešte do konca októbra môžu prísť zasurfovať na umelú vlnu v Čunove, kde vám aj zapožičajú potrebný výstroj.

student24/Matej Dugovič foto: Matej Dugovič

surfovanie
33
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM