Katarína Oravská Udalosti

Gymnazisti vytvorili produkt, ktorý vyvolal nadšenie: Po celoročnom úsilí hovoria o šokujúcich výsledkoch

Veľtrhu študentských spoločností sa zúčastnilo až 302 žiakov. Vo veľkej konkurencii sa nestratili ani gymnazisti z nášho regiónu. Práve naopak, sami hovoria o šokujúcich výsledkoch. Odborná porota bola z nich priam nadšená. Ich ručne vyrobené produkty skrášľujú domov a zároveň sú ekologické.

Ilustračný obrázok k článku Gymnazisti vytvorili produkt, ktorý vyvolal nadšenie: Po celoročnom úsilí hovoria o šokujúcich výsledkoch
Zdroj: Dnes24.sk

Žiaci z Evanjelického gymnázia v Tisovci sa so svojou študentskou spoločnosťou Eaglet zúčastnili veľtrhu študentských spoločností v Bratislave. Veľtrh je vyvrcholením celoročného úsilia študentov, kde prezentujú svoje podnikateľské plány, výrobky a služby.

Hlavný tím tvorili gymnazisti Timotej Štefánik, Dalibor Baran, Michal Kiš, Radka Grendová, Barbora Judiaková. Na pomoc prišil aj podporný tím v zložení Dávid Kančo, Lucia Štempelová a Kristína Šajbanová.

Ručná robota

„Vyvesili sme baner a pripravili všetky potrebné materiály. Počas celého dňa sme sa zdržiavali v našom stánku a snažili sa čo najlepšie prezentovať našu školu, študentskú spoločnosť a naše produkty, či už porote, študentom alebo aj verejnosti,“ povedala štvrtáčka Radka Grendová z hlavného tímu študentskej spoločnosti Eaglet.

Ako pokračovala, po nadviazaní skvelej spolupráce so sklárskou rodinnou firmou z Kokavy nad Rimavicou sa im podarilo vytvoriť produkt, ktorého základom je druhotný materiál – sklo.

„Snažili sme sa poukázať na aktuálny problém odpadu, a priniesli sme aj nový spôsob, ako si skrášliť svoj domov a zároveň pomôcť našej Zemi,“ opísala Grendová.

Ich Eco Set Eaglet sa skladá z eco kvetináča, setu na stolovanie a stolovej lampy. „Všetky naše produkty z fliaš sú vyrobené ručne. Sústredili sme sa na precíznosť roboty, ktorá je v tomto prípade zaručená, nakoľko sme spolupracovali s pracovníkmi, ktorí majú za sebou dlhoročnú prax,“ uviedla Grendová.

Oplatilo sa

Na podujatí sa zúčastnilo 61 študentských spoločností (302 študentov a 60 učiteľov) z celého Slovenska a 34 členov poroty. „Konkurencia bola veľká, no napriek tomu boli členovia odbornej poroty priam nadšení naším produktom a profesionálnosťou prezentácie našej študentskej spoločnosti. V závere dňa prišlo na rad dlho očakávané vyhodnotenie celého veľtrhu. Meno našej študentskej spoločnosti zaznelo trikrát,“ tešila sa Grendová.

Ich spoločnosť obsadila dve prvé priečky v kategórii Prezentácia na pódiu a Marketingová prezentácia a tretie miesto v kategórii Úžitkový produkt.

„Tieto šokujúce výsledky potvrdili, že naše celoročné úsilie sa oplatilo, tiež nás to motivovalo a spojilo ako tím. Každý člen nášho tímu si odniesol množstvo cien, no pocit radosti, ktorý sme prežívali pri státí na pódiu a užívaní si víťazstva bol priam neopísateľný,“ opísala svoje pocity členka víťazného tímu Grendová.

V mene celej študentskej spoločnosti Eaglet poďakovala podporovateľom a ich učiteľovi Ladislavovi Čajkovi za jeho snahu a skúsenosti. „Bez neho by sme to nedokázali. Sme nesmierne radi, že sme mali možnosť byť súčasťou tohto dobrodružstva, bola to pre nás skvelá skúsenosť, ktorú odporúčame každému,“ dodala Grendová.

Foto: Evanjelické gymnázium v Tisovci

Ohromujúci úspech gymnazistov na veľtrhu študentských spoločností
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM