Udalosti

Hľadá sa najkrajšia stredoškoláčka: FOTOREPORTÁŽE z prvých kastingov Miss stredných škôl

Už po siedmy raz odštartovala súťaž krásy, v rámci ktorej sa hľadá najpríťažlivejšia stredoškoláčka na Slovensku. Osem kastingov začalo v mestách na východe Slovenska. Prinášame vám z nich fotoreportáže.

Ilustračný obrázok k článku Hľadá sa najkrajšia stredoškoláčka: FOTOREPORTÁŽE z prvých kastingov Miss stredných škôl
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Miss stredných škôl odštartovala už svoj siedmy ročník, pričom si každým rokom získava čoraz väčšiu obľubu. A tento rok prichádza i s niekoľkými novinkami. Okrem toho, že súťaž bude fungovať ako občianske združenie, novinky sa dotknú najmä samotných súťažiacich.

„Tento rok nám vypadla voľná disciplína, čo poteší viaceré, a nahradí ju prezentácia krajov, z ktorých dievčatá pochádzajú. Každá bude mať za úlohu pripraviť si päť minútový spot, či už vo forme fotografií alebo videa, zameraný na oblasť, v ktorej žije, to znamená cestovný ruch, prírodu, školy, a pod.,“ prezradil riaditeľ súťaže Miss stredných škôl Stanislav Šagáth.

Fajčiarky šancu nemajú

Okrem toho čaká dievčatá v rámci štvormesačnej prípravy i kurz varenia s talianskym šéfkuchárom. Samé si tak, pod jeho dohľadom, pripravia i finálovú recepciu a celú disciplínu bude hodnotiť on osobne. „Aspoň sme si istí, že po skončení súťaže dievčatá budú vedieť navariť svojim budúcim manželom,“ usmieva sa Šagáth. Čo sa v súťaži ale nemení je fakt, že šancu majú len nefajčiarky. Podmienka, ktorá bola stanovená minulý rok sa tak „udomácnila“ a ostáva v platnosti. I z tohto dôvodu museli usporiadatelia množstvo prihlášok stornovať.

Do semifinále, ktoré sa bude konať 28.februára v Košiciach, má šancu postúpiť štyridsať dievčat z celého Slovenska. Z tých porota vyberie pätnásť, ktoré ostanú v metropole východu dva dni a odborníci na krásu sa napokon rozhodnú pre finálovú desiatku. Tú následne čaká štvormesačná príprava vrátane troch sústredení v Chorvátsku, na Slovensku a pravdepodobne v Taliansku a Francúzsku v mestách Marseille, Nice a Miláno. Samotné finále prebehne 21.júna v Prešove.

Jediná súťaž tohto druhu v Európe

„Zistili sme, že s týmto zameraním a s takýmito podmienkami sme jedinou súťažou v celej Európe, ďalej sme už nezisťovali. Takže nemáme konkurenciu, ale máme podporu sponzorov a pod hlavičkou OZ tiež možnosť čerpať granty z ministerstva kultúry, čiže sme na dobrej ceste, aby sme pokračovali v slušnej súťaži aj naďalej,“ dodal jej riaditeľ.

Pozrite si fotoreportáže z kastingov v Poprade, Košiciach a Prešove.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM