Jaroslav Dodok Šport

Hokejisti z GAS rozstrielali Taják 7:1: Úspech chutil zaslúžene...

Každoročné derby prilákalo vo štvrtok večer na banskobystrický hokejový štadión stovky skandujúcich fanúšikov, ktorí prišli podporiť svoju školu. Počas zápasu to na tribúde poriadne vrelo, keď hokejisti nepremenili niekoľko samostatných nájazdov a fanúšikovia vytiahli horiace svetlice...

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti z GAS rozstrielali Taják 7:1: Úspech chutil zaslúžene...
Foto: Jaroslav Dodok

,,Atmosféra je napätá ako sme aj očakávali. To je dobré, pretože kde je napätie, je aj kvalitný hokejový zápas," povedal pre Student24 organizátor Roland Maťaš niekoľko minút pred samotným začiatkom.

Štatistiky z posledných rokov viac nahrávali výberu Gymnázia Andreja Sládkoviča, ktorý svoje meno na lade potvrdil i tento rok. Aj keď v úvodných minútach bol herný súboj vyrovnaný, druhá a tretia tretina už naznačovali, kto si domov odnesie putovný pohár.

Študenti na tribúne hokejistov nepretržite povzbudzovali, čo podľa jedného z hráčov psychicky pomáhalo: ,,Máme skvelý fanklub, vyburcoval ma k viacerým osobným súbojom s protihráčmi." Ukážkových akcií bolo na ľadovej ploche niekoľko, brankári obidvoch mužstiev však na začiatku prvej tretiny držali čisté konto. Hokejový duel Gymnázia Andrea Sládkoviča (GAS) a Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského (GJGT) tak ľudia sledovali pozorne.

Prvý gól, ktorý skončil v bráne GJGT nalomil sebavedomie hráčov. Tí nedokázali poskladať hernú stratégiu tak, aby opäť získali istotu a dali kontaktný gól. Kolotoč ich súperov sa niekoľkokrát vydaril, keď v druhej tretine svietil na tabuli stav 4:0.

Výber Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského tak nestačil na hokejistov z Gymnázia A. Sládkoviča, ktorý odpočítavali posledné sekundy a za stavu 7:1 mohli po odpískaní zaslúžene oslavovať. To už na tribúde fanúšikovia zapálili svetlice a ani po niekoľkých upozorneniach sa od mantinelov nestiahli.

Víťazný tím si začal vychutnávať výnimočnú atmosféru a spolu s fanklubom sa na lade tešil z honosného pohára. Organizátori nás ubezpečili, že rivalita z ladu sa do bežného života študentov nijako výrazne neprenesie. Hokejové derby sa zopakujú opäť o rok a do vtedy bude putovný pohár v rukách GAS-ákov.

Foto: Aneta Mišányová/student24

Chcete sa aj vy stať tvorcom spravodajstva Študent24? Máte záujem pripravovať rozhovory, zúčastňovať sa inšpiratívnych podujatí a nahliadnuť do zákulisia školstva? Napíšte nám na: student@global24.sk

Hokejisti z GAS rozstrielali Taják 7:1: Úspech chutil zaslúžene...
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM