Aktualizované Jakub Forgács Šport

Hokejové derby bystrických študentov? Dočkáme sa novinky, hokejky prvýkrát skrížia aj ďalšie dve školy!

Každoročný zápas odvekých rivalov z Tajáku a GASka má už svoje meno medzi mladými fanúšikmi. Už o pár dní sa však pod Urpínom dočkáme aj ďalšieho derby, ktorým by mohla odštartovať podobná tradícia!

Ilustračný obrázok k článku Hokejové derby bystrických študentov? Dočkáme sa novinky, hokejky prvýkrát skrížia aj ďalšie dve školy!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Iba prednedávnom na banskobystrickom zimáku vykorčuľovali proti sebe študenti Gymnázia Andreja Sládkoviča a Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského. V tradičnom derby opäť excelovali GASáci, ktorí prestrieľali súperov z Tajáku pomerom 6:1. Tento rok to však nebude jediné stredoškolské hokejové derby. Pod Urpínom proti sebe vykorčuľujú aj ďalšie dve banskobystrické stredné školy SPŠ Jozefa Murgaša a Spojená škola v Kremničke.

Zviditeľnenie škôl

„Zápas sa odohrá 25. februára 2016 o 17:15 v hale A zimného štadióna v Banskej Bystrici. Ide o nultý ročník tohto hokejového stretnutia,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 Filip Výbošťok, hokejista, ktorý bude bojovať za Murgašku.

Sprístupnené samozrejme budú aj tribúny pre verejnosť a ľudí, ktorí prídu podporiť túto akciu svojou prítomnosťou a hlasivkami. „Prispejú tak k tomu, aby sa nám podarilo dosiahnuť čo najlepšiu atmosféru a aspoň sa priblížili k už, povedal by som legendárnemu, zápasu medzi GASkom a Tajákom, ktorý bol určite tiež aj našou inšpiráciou,“ priznal mladý študent so slovami, že vstupné bude dobrovoľné, ale samozrejme, vítané.

Ako pokračoval, zápas sa rozhodli zorganizovať práve preto, že si myslia že tradičný a naozaj už legendárny zápas medzi GASkom a Tajákom je veľkou udalosťou. Taktiež to považujú za možnosť, zviditeľniť svoje školy a ukázať ich v inom svetle, ako ich možno vidia ostatní. „Veď komu by napadlo, že technické školy, ako je napríklad aj naša Murgaška, môže navštevovať kopec športovcov, dokonca aktívnych hokejistov, ktorí hrajú hokej aj profesionálne, ale aj veľa chalanov, ktorí robia šport len ako hobby, poprípade robia aktívne iné športy a škola ich v tom určite neobmedzuje, ale skôr naopak podporuje a snaží sa im vyhovieť,“ spomenul Výbošťok.

„Touto akciou by sme tiež určite chceli vyslať odkaz študentom, ktorí majú v pláne prísť na tieto školy, že sa nemusia báť, že budú len sedieť v školských laviciach a šport uvidia len v televízore,“ pokračoval študent. Ako doplnil, športových aktivít je tu mnoho a verí, že aj tento zápas sa stane tradíciou ako zápas medzi GASkom a Tajákom. Ktovie, možno sa pridajú aj ďalšie školy a o pár rokov budú žiť hokejom všetky školy v meste. Veď v Banskej Bystrici to žije hokejom.

Bez mažoretiek, no s afterkou

A prečo hokejky skrížia práve tieto dve školy? „Určite to nebolo kvôli rivalite, skôr naopak. Bol to nápad dvoch kamarátov, "Murgašáka“ Patrika Ostruszku a študenta Stavebnej školy v Kremničke Kristiána Krajčího, ktorým vďačíme za túto akciu. Ja osobne si však myslím, že práve týmto zápasom sa tá rivalita odštartuje," povedal so slovami, že verí, že všetko prebehne v rámci fair play a rivalita bude zdravá. Predovšetkým ide o zábavu a zviditeľnenie škôl a uniknutie zo školského stereotypu.

„Keďže na našich školách je dievčat dosť málo mažoretky nebudú, ale ak sa nejaké slečny chcú podujať na tuto činnosť, my im brániť určite nebudeme. A aká by to bola akcia, keby sa nekonala riadna "afterka“. „After párty sa uskutoční v klube na Kapitulskej ulici a vstupné bude 1 euro. Veríme že sa nám nultý ročník vydarí že príde podporiť akciu čo najviac ľudí a že práve týmto zápasom začneme novú hokejovú tradíciu v tomto meste medzi týmito školami,“ dodal Výbošťok.

Čítajte tiež:

Na zimáku vypuklo pravé hokejové derby: V zápase bystrických gymnázií padlo sedem gólov

Foto: ilustračné

Hokejové derby bystrických škôl
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM