Jaroslav Dodok Kultúra

Najväčšie turné Horkýže Slíže: Kapela hľadá talenty, pódium bude ako auto

Kapela poňala turné k 20. výročiu pôsobenia na scéne ako talentovú šou, a preto budú mať jej fanúšikovia možnosť na jednotlivých koncertoch účinkovať ako komparzisti v rôznych maskách.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie turné Horkýže Slíže: Kapela hľadá talenty, pódium bude ako auto
Foto: Jaroslav Dodok

Turné alias talentová šou

Slovenská kapela Horkýže Slíže plánuje počas pripravovaného turné s názvom Horkýže Slíže hľadajú talent! zapojiť aj svojich fanúšikov, ktorí budú mať možnosť na jednotlivých koncertoch účinkovať ako komparzisti v rôznych maskách.

Kapela si ich bude vyberať pred samotnými koncertmi. Na dnešnej tlačovej konferencii v bratislavskej Inchebe, kde turné vo štvrtok odštartuje, to uviedol frontman kapely Peter „Kuko“ Hrivňák.

Na kastingoch stretnete aj Jara Slávika

Horkýže Slíže poňali turné k 20. výročiu pôsobenia na scéne ako talentovú šou a jednotlivé koncerty preto nazývajú kastingami. Práve z tohto dôvodu si do tohto projektu prizvali aj producenta a manažéra Jaroslava Slávika, ktorý sa stal známym predovšetkým ako porotca v súťaži Česko Slovensko má talent.

Okrem neho sa na tlačovej konferencii zúčastnili aj Whisky z kapely Slobodná Európa a Ján Spišák z Dilemmy, pričom obe tieto formácie budú Horkýže Slíže sprevádzať na turné. Kuko taktiež prezradil, že pódium na tomto turné bude pripomínať auto, aby tak korešpondovalo s obalom ich aktuálneho albumu St. Mary Huana Ganja (2012). Následne túto scénu predstavili a odohrali niekoľko skladieb.

Kde všade odohrá kapela koncerty?

28. 2. – Bratislava, Incheba Expo Aréna

  1. 3. – Trenčín, Športová hala
  2. 3. – Piešťany, Zimný štadión
  3. 3. – Liptovský Mikuláš, Liptov Aréna
  4. 3. – Poprad, Športová hala
  5. 3. – Košice, Hala Cassosport
  6. 4. – Martin, Športová hala
  7. 4. – Dolný Kubín, Zimný štadión
  8. 4. – Detva, Športová hala
  9. 4. – Topoľčany, Kultúrny dom
  10. 4. – Michalovce, Športová hala
  11. 4. – Sabinov, Športová hala
  12. 4. – Banská Bystrica, Zimný štadión
  13. 4. – Nitra, Športová hala Klokočina

Skupina Horkýže Slíže vznikla v roku 1992 v Nitre. Svoj prvý koncert odohrala vo februári 1993. Na konte má okrem albumu St. Mary Huana Ganja deväť štúdiových nahrávok. Medzi najväčšie hity kapely patria skladby ako Maštaľ; Logická hádanka; Telegram; Vlak; Brďokoky; L a G song; Kožky, perie; Baby; R'nB Soul; Emanuel Bacigala; Atómový kryt; A ja sprostá; Silný refrén.

V súčasnosti tvoria skupinu okrem Kuka aj Marián „Sabotér“ Sabo (gitara, sprievodný spev), Juraj Štefánik (gitara, sprievodný spev) a Marek Viršík (bicie nástroje, sprievodný spev).

Horkýže Slíže hľadajú mladé talenty!
5
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM