Jaroslav Dodok Zábava

HUG DAY 2013: Objatia sa budú rozdávať na celom Slovensku, zapojiť sa môžete aj vy!

Jediné podujatie svojho druhu na Slovensku, Deň objatí, sa uskutoční už 26. júna vo viac ako 15-tich mestách. V tento deň sa mladí ľudia z celého Slovenska vydajú do ulíc, aby svojim objatím mohli potešiť ľudí okolo seba a vrátiť im úsmev späť na tvár.

Ilustračný obrázok k článku HUG DAY 2013: Objatia sa budú rozdávať na celom Slovensku, zapojiť sa môžete aj vy!
Foto: Jaroslav Dodok

Rozdávame radosť objatím

Tak znie heslo kampane.,,Vlna pozitívnych reakcií z minulého roka nás presvedčila, že podujatie Hug Day Slovakia 2013 chceme zorganizovať aj tento rok. Bude to pre nás zatiaľ najväčšie podujatie, aké sme do teraz pripravovali. Do ulíc miest sa vydá rozdávať radosť, úsmev a objatia až 200 dobrovoľní­kov," predstavuje Jaroslav Dodok, hlavný organizátor podujatia.

Celá kampaň má neziskový chararakter a jej cieľom je poukázať na to, že v dnešnej dobe sa neustále ponáhľame a mali by sme si nájsť čas aj na druhých, venovať pozornosť svojej rodine či priateľom.

,,Povedal by som, že objatia sa pomaly stávajú raritou. Zabúdame na to, že objatie je symbol prejavu vďaky, lásky a radosti. Preto si ho chceme dňa 26. júna pripomenúť. Potešiť chceme aj ľudí, ktorí sa cítia opustení a v živote to nemajú práve najľahšie," priblížil Dodok.

Práve preto sa organizátori rozhodli navštíviť aj detské domovy, nemocnice, či domovy dôchodcov. Nezabudnú však ani na úradníkov, kuchárky, šoférov či škôlkarov.

Ako sa zapojiť?

Iniciátorom a koordinátorom Hug Day 2013 je študentský spravodajský portál www.student24.sk. Pomôcť vytvoriť nový celoslovenský rekord v počte objatí tak môže skutočne každý. Ak máte záujem stať sa dobrovoľníkom a rozdávať objatia vo svojom meste, stačí ak napíšete mail organizátorom eventu na: chcemdatobjatie@gmail.com . Poslať nezabudnite vaše kontaktné údaje a taktiež krátky popis, prečo sa chcete stať súčasťou tohto podujatia.

Podľa aktuálnych informácii sa Hug Day uskutoční už v 15 mestách: Banská Bystrica, Zvolen, Kremnica, Lučenec, Trenčín, Banská Štiavnica, Levoča, Detva, Kežmarok, Martin, Svidník, Nové Mesto nad Váhom, Prievidza, Rimavská Sobota, Partizánske. Ak ste v zozname nenašli to svoje, určite nezúfajte a napíšte nám!

Pripravte sa aj netradičné objatia

,,Druhý ročník tejto akcie chceme spraviť naozaj výnimočným a práve preto sa nebudeme nijako obmädzovať. Našim cieľom je zapojiť úplne všetkých, bez rozdielu, či ide o študentov, dospelých alebo aj celé rodiny. V súčasnosti oslovujeme aj rôzne organizácie, magistráty, neformálne skupiny, ale aj firmy, pretože si myslíme, že objatia patria naozaj všade," dodal Jaroslav Dodok.

Či sa dobrovoľníci pokúsia aj o hromadné objatia, akými sa im podarilo minulý rok obklopiť fontány a vytvárať ľudské reťaze, zatiaľ neprezradili. Viac informácii a zaujímavostí nájdete na facebooku.

HUG DAY 2013: Objatia sa budú rozdávať na celom Slovensku, zapojiť sa môžete aj
20
Galéria
HUG DAY 2013: Objatia sa budú rozdávať na celom Slovensku, zapojiť sa môžete aj
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM