Kornel Kubík Udalosti

Hug Day 2015 bude výnimočný: Mladí budú objímať nielen na Slovensku, ale po celom svete!

Aj tento rok budú mladí ľudia rozdávať radosť objatím. Už 4. ročník Dňa objatí sa uskutoční 25. júna 2015 a prináša úžasnú novinku. Konať sa bude v mestách nielen na celom Slovensku, ale v krajinách po celom svete. Prečítajte si ako prví bližšie informácie o Hug Day 2015.

Ilustračný obrázok k článku Hug Day 2015 bude výnimočný: Mladí budú objímať nielen na Slovensku, ale po celom svete!
Zdroj: Dnes24.sk

Študenti minulý rok rozdali 79-tisíc objatí a do ulíc vyrazia opäť, aby mohli vyčariť úsmev na tvári naozaj každému: okoloidúcim na námestiach, deťom v škôlke či ľudom v domove dôchodcov. Ako nám prezradil hlavný koordinátor podujatia Jaroslav Dodok, tento ročník bude veľmi výnimočný a už teraz prekonáva hranice Slovenska.

„Podarilo sa nám v súčasnosti zapojiť viac ako 15 krajín. A to nielen z Európy, ale z celého sveta. Účasť nám potvrdila aj Keňa či Uruguaj. Budeme sa snažiť vytvoriť nový, medzinárodný rekord v počte objatí,“ povedal Jaro Dodok pre Študent24.

Hug Day sa koná v rôznych krajinách sveta, avšak organizátori nevedia v súčasnosti o žiadnej iniciatíve, na základe ktorej by sa v jeden deň rozdávali objatia po celom svete. A práve to je výzvou pre štvrtý ročník podujatia Hug Day.

Okrem rekordu v počte objatí sa mladí pokúsia aj o rekordy v živej reťazi. Teda koľko ľudí spolu objíme napríklad symbol mesta. Hug Day bude výnimočný aj tým, že sa bude dostávať bližšie k samosprávam. „Chceme im ponúknuť možnosť, aby prijali mladých ľudí, objali ich a spoza byrokracie sa dostali k ľudským témam a videli, čo pre nich mladí ľudia v meste robia,“ povedal Jaro.

Za 3 roky 150 000 objatí

Ako vlastne vznikol nápad usporiadať prvý Hug Day 2012? „Myšlienka celoslovenského Dňa objatí vznikla netradičným spôsobom. Na internete sme našli video, na ktorom chlapík objímal ľudí na letisku, pretože mu bolo smutno a cítil sa osamelý,“ zaspomínal Jaro. Vďaka tomu vznikol fenomén objímania sa, ktorý sa študenti rozhodli priniesť na Slovensko a zapojiť doň čo najviac miest.

V prvom ročníku, za ktorým stáli redaktori nášho portálu Študent24, sa objímalo v štyroch mestách. Úžasná myšlienka podujatia sa rýchlo rozšírila do desiatok miest na celom Slovensku a minulý rok stovky mladých ľudí rozdali 79-tisíc objatí. Za tri ročníky je to spolu takmer 150-tisíc objatí.

Chcete sa zapojiť?

Stačí natiahnuť svoje ruky, presne tak sa robí objatie, ktorým môžete prispieť do Dňa objatí. „Pokiaľ chcete, môžete to spraviť ako dobrovoľník tým, že prídete rozdávať objatia. Ak chcete pomôcť s organizáciou, môžete sa stať koordinátorom, čiže pripraviť tento výnimočný event vo svojom meste,“ vysvetlil Jaro. Pomôcť môžete aj s medializáciou či sponzoringom podujatia.

Všetky ďalšie informácie a kontakty na organizátorov nájdete na www.hugday.sk a v udalosti na Facebooku.

Foto: Ľubomír Sagi Zaťovič

Pozrite si na videách, ako vyzeral Hug Day 2014:

Hug day 2015 sa blíži. Pozrite si, ako vyzeral v roku 2014
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM