Šport

Humenčan (18) najmladším účastníkom štafetového behu, z východu na západ: Tá zodpovednosť, keď vám verí celý tím...!

510 kilometrov, 5019 nastúpaných metrov, desiatky hodín behu. Toto čakalo každý tím, ktorý sa postavil na štart štafetového behu. Jeho najmladším účastníkom sa stal Humenčan Martin Nemec, ktorý nám prezradil svoje pocity pri plnení tejto veľkej výzvy.

Ilustračný obrázok k článku Humenčan (18) najmladším účastníkom štafetového behu, z východu na západ: Tá zodpovednosť, keď vám verí celý tím...!
Zdroj: Dnes24.sk

V Košiciach štartovali štafetové preteky s názvom TheRun, medzizastávka bola v Tepličke nad Váhom a konečný cieľ bol v hlavnom meste, na Zlatých pieskoch. Týchto pretekov sa zúčastnil aj mladý Humenčan Martin Nemec (18), ktorý sa stal ich najmladším účastníkom vôbec.

Martin spolu s ďalšími jedenástimi členmi štartoval za tím EMS Košice a z piatich partií obsadili vynikajúcu druhú priečku, keď celú trasu dali za 41 hodín, 58 minút a 59 sekúnd. Za víťazom Redbull Run Team zaostali zhruba 37 minút. Naopak, tretí celok zaostal za tímom, za ktorý štartoval aj mladý Humenčan, už takmer hodinu.

„Na pretekoch som nazbieral neskutočne veľa skúseností, bežal som po boku vynikajúcich bežcov, od ktorých sa mám ešte čo učiť. Doteraz som nikdy na podobnom závode nebol," prezradil mladý Humenčan.

Priznal, že ako najmladší bežec na trati bez skúseností to mal veru ťažké. „Ten stres, zodpovednosť, keď som bežal so štafetou a celý tím mi veril… Nesmel som zle odbočiť z trasy, spomaliť, jednoducho urobiť chybu. Aj keď sme nešli vyhrať, vedel som, že vedieme a musíme nechať na trati všetko,“ opísal Martin, čo sa mu odohrávala v hlave počas behu.

A práve počas behu spoznal aj krásy našej malej krajinky. „Ľudia chodia na dovolenky za hranice a pritom ešte nevideli všetku tú krásu, ktorú sme teraz prebehli za 42 hodín. Tá príroda, hrady, hory, pamiatky…“ poznamenal Martin.

Ako dodal tento mladý Humenčan, počas letných prázdnin si celkom určite prebehne minimálne Vysoké Tatry. „Teraz ma však čaká pekne dlhá regenerácia, masáže a čoskoro aj veľa plávania. No už sa teším,“ uzavrel so smiechom Martin Nemec.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM