Jaroslav Dodok Zábava

Inekafe – Právo na štastie tour 2012

Kapela Inekafe vydala v novembri minulého roku nový album s názvom „Právo na šťastie“. Práve pri tejto príležitosti organizovala turné po „Česko-Slovensku“ s tým rozdielom, že sa zastavili na rozdiel od posledného turné aj v Prešove.

Koncert sa uskutočnil 25. februára v Odbornom dome kultúry známejšie pre domácich aj ako DKROH. Predkapela s výstižným názvom „stoiČOstoi“ začala presne, čo fanúšikov veľmi prekvapilo, no zároveň potešilo. StoiČOstoi rozohriala publikum svojou tvorbou a po krátkej prestávke už bolo všetko nachystané na príchod kapely, na ktorú sa každý tešil.

Inekafe začali vo veľkom štýle známymi skladbami aké sú Ráno, Veľkou palicou III, Mojich najlepších 15 rockov – ktorá bola vydaná pred dvoma rokmi k pätnástemu roku života kapely, ďalšími boli Svätý pokoj, Ružová záhrada kde sa pomedzi nich prelínali piesne s nového albumu – Právo na šťastie, Figúrka, Veľkou palicou IV, Špinavé objatie a mnoho ďalších. Atmosféra bola v celku neskutočná, kde si fanúšikovia popri poskakovaní a tancovaní spievali s kapelou jednu pieseň za druhou.

Prvou čerešničkou koncertu bolo zaspievanie fanúšikov Vratkovi (hlavnému spevákovi kapely) „Happy Birthday to you…“ keď, že v tento deň sa pred 38 rokmi narodil.

A druhou, pieseň Spomienky na budúcnosť, ktorú si vyžiadali fanúšikovia a napokon si ju aj sami odspievali a to doslova. Fanúšikovia si dvakrát vybojovali prídavky, medzi ktorými bola aj pieseň Ďakujem vám a do úplného záveru skandovali ďa-ku-jeme ! Na záver hodil bubeník „Dodo“ svoje zlomené paličky do davu a dvaja šťastlivci si tak odniesli domov aj podpísaný súvenír.

Text: Marek Balčák Foto: pis.sk (greatmilan), Marián Balčák ml.

ine kafe
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM