Kornel Kubík Rôzne

Internetom sa šíri, že prázdniny sa skracujú. Naozaj sa do škôl ide už 2. januára 2014?!

Internetom sa medzi študentmi masovo šíri zlá správa o tom, že ministerstvo školstva skrátilo Vianočné prázdniny. Vyučovanie sa na všetkých základných a stredných školách má začať už vo štvrtok 2. januára 2014. Študenti si však môžu vydýchnuť, v skutočnosti je to iba fikcia.

Ilustračný obrázok k článku Internetom sa šíri, že prázdniny sa skracujú. Naozaj sa do škôl ide už 2. januára 2014?!
Zdroj: TASR

Túto správu priniesol portál badman.sk. Podľa neho sú dôvodom skrátenia prázdnin výsledky testovania PISA, ktoré odhalilo, že slovenskí študenti sa výrazne zhoršili. „V procese vzdelávania nesmieme premrhať žiaden deň. Študenti sa doma iba zbytočne zlajdáčia, preto ich povolávame do škôl už najbližší štvrtok,“ uvádza portál vyjadrenie ministra školstva Dušana Čaploviča.

V skutočnosti je to však iba žart, ako je uvedené na konci článku: „Článok je z rubriky Hugove fikcie, pracuje (aj) s nepravdivými informáciami.“ Prázdniny teda končia až 7. Januára 2014.

Mnohí tomu uverili

Napriek tomu tisíce študentov zdieľajú článok na facebooku a o tom, že mnohí tomu uverili, svedčia aj komentáre: „Čo tým sleduje pán minister???? V tej vláde už nie je normálny ani jeden…“

Mnohí sa však nachytať nedali. „Keď sú študenti s prepáčením takí blbí, že nerozumejú jasne písanej irónii a slovu „fikcia“, tak by do tej školy mali toho 2. vážne nastúpiť…“ píše sa v jednom z komentárov.

Portál badman.sk si podobne zo študentov vystrelil aj minulého roku. Vtedy, naopak, napísal, že Vianočné prázdniny sa predlžujú na neurčito. V zápale radosti správu nielen zdieľali tisíce študentov na internete, ale informáciu prebralo aj viacero spravodajských we­bov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM