Šport

Jeden z najväčších futbalových talentov na Slovensku: Mladík spod Vihorlatu púta pozornosť!

Hoci futbalista Ondrej Duda (19) len vo februári vymenil dres MFK Košice za Legiu Varšava, v tíme poľského majstra naplno na seba púta pozornosť. Ihneď si tento rodák zo Sniny získal dôveru trénera a patrí k základným pilierom aj reprezentačnej "21-tky".

Ilustračný obrázok k článku Jeden z najväčších futbalových talentov na Slovensku: Mladík spod Vihorlatu púta pozornosť!
Zdroj: TASR

„Celé sa to zbehlo akosi rýchlo. Po mojom prestupe som začal hneď hrávať, takže to, že som v reprezentácii a podávam dobré výkony je výsledok, že v Legii dostávam priestor. Mám pravidelnú hernú prax a všetci mi veria,“ uviedol iba 19-ročný stredopoliar, ktorý v kabíne Legie veľmi rýchlo zapadol. „Kolektív máme výborný. Sú tam starší aj mladší hráči. Veľmi mi pomohol Dušan Kuciak, ktorý tam už pôsobí dlhší čas. Rýchlo som sa etabloval. Navyše tréner ma poznal z rôznych DVD a hovoril, že je rád, že som prišiel. Cítim dôveru a to je pre mladého hráča dôležité.“

Už boli v Lige majstrov, ale…

Mladý Sninčan nebol ďaleko od momentu, aby si do kolónky úspechov mohol pripísať aj účasť v prestížnej Lige majstrov. Všetko však zmenilo rozhodnutie Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorá vylúčila Legiu z klubovej súťaže číslo jedna pre neoprávnený štart hráča v 3. predkole. Poľský tím tak napokon čaká „iba“ skupinová fáza Európskej ligy. „Myslím si, že rozhodnutie UEFA bolo trochu tvrdé, mohli nám dať skôr finančnú pokutu. Ale už som to hodil za hlavu a nechcem sa veľmi k tomu vracať,“ pokračoval rodák zo Sniny a priznal, že „kauza“ aj po čase v tíme stále rezonuje. „Spoluhráči to stále vnímajú, vlastne aj ja. Európska liga predsa len nie je Liga majstrov, aj keď je to dobrá súťaž. Najviac to vnímajú starší hráči, ktorí veľmi túžili po LM a v budúcnosti sa im to už viac nemusí podariť vzhľadom na vek.“

Vysnívaný klub? Liverpool

Duda svoju kariéru v zahraničí naštartoval sľubne, avšak nad ďalším posunom zatiaľ neuvažuje. Prioritou pre neho ostáva Legia. „Ja to nejako nevnímam, či sa niekto o mňa zaujíma. Sústredil som sa na Legiu a tak to bude aj naďalej. Určite budeme chcieť v Poľsku získať titul a opäť bojovať o Ligu majstrov. A čo má prísť, to príde, mám predsa dosť času,“ skonštatoval, ale vzápätí prezradil, že má svoj vysnívaný klub. „Je to Liverpool, obdivujem najmä Stevena Gerrarda,“ dodal talentovaný futbalista, ktorý v piatok oficiálne predstavil aj svoju webovú stránku (www.ondrejduda.com), prostredníctvom ktorej sa chce s médiami či fanúšikmi deliť o svoje bezprostredné pocity a novinky.

„Je dobré, že Ondrej má svoju stránku a prostredníctvom nej budeme môcť novinárom a fanúšikom sprostredkovávať to, čo bude aktuálne,“ uviedol na stretnutí s novinármi agent Karol Csontó zo spoločnosti Stars and Friends.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM