Jaroslav Dodok Rozhovor

Kamil (23) hviezdi na webe: Za prácu núka polovicu výplaty!

Jedinečný spôsob hľadania práce vymyslel 23-ročný Kamil Aujeský z Bratislavy. Po niekoľkodňovom uvažovaní sa rozhodol ísť svojou cestou. Vytvoril si tak webstránku, na ktorej uverejnil, že daruje polovicu svojej výplaty človeku, ktorý mu ponúkne zamestnanie.

Ilustračný obrázok k článku Kamil (23) hviezdi na webe: Za prácu núka polovicu výplaty!
Foto: Jaroslav Dodok

Väčšina ľudí na internete trávi čas zábavou, alebo sociálnymi sieťami. Vy ste sa však na internete rozhodli hľadať svoje zamestnanie a vytvorili ste si svoj web. Prečo ste si vybrali takýto netradičný spôsob?

Chcel som spraviť niečo nové, čo tu ešte nebolo a chcel som osloviť čo najväčšie množstvo ľudí. Keď si to tak zoberiem, že som investoval 15€ na zaplatenie hostingu a domény, tak prešlo šesť hodín a ja mám takmer 3 000 zdielaní mojej stránky. Myslím teda, že sa mi to podarilo.

Pri toľkej pozornosti ste určite zaregistrovali aj veľa rôznych reakcií…

Áno, keďže mám tetovanie, videl som na internete aj také reakcie, že si musí potetovaný človek ako ja platiť za prácu. Mojim cieľom však je vyskúšať niečo nové.

Ako hovoríte, máte tetovanie a niektorým to zjavne prekáža. Stretli ste sa s tým, že by vás kvôli tomu odmietli, alebo posudzovali inak?

Ja presadzujem názor, že nejde o to ako človek vyzerá, pokiaľ teda nejde do IBM na pozíciu top manažéra a nestretáva sa denne s desiatkami ľudí. Stretávam sa s takými názormi, ktoré vidia tetovanie ako problém. Chcem ľuďom ukázať, že to nie je o tetovaní, ale o tom, že musia niečo pre prácu spraviť. Tá vám nepríde len tak z ničoho nič na mail.

Od zverejnení vašej internetovej stánky prešiel už nejaký ten čas. Dostali ste už pracovnú ponuku?

Za tých šesť hodín mi prišlo už asi 8 ponúk, z ktorých dve ponuky ma zaujali a chcem sa stretnúť s ľuďmi, ktorí mi ich poslali.

Medzi vaše aktivity záujmy a aktivity patrí napríklad aj kultúra a umenie…

Organizoval som aj podujatia na podporu svojho brandu, pripravil som taktiež aj veľkú výstavu o tetovaní. Mal som tam veľkoformátové fotografie ľudí s tetovaním, ktorí majú nežné práce. Napríklad učiteľka materskej škôlky, ktorá je potetovaná dosť výrazne a nikomu to nevadí. Na výstave sa objavil aj šéfdramaturg jednej televízie, mladí aj starší ľudia.

Na internete sa o vašej webovej stránke šíria rôzne názory. Jeden z nich hovorí aj o tom, že z vášho nápadu si môže zobrať inšpiráciu veľa ďalších ľudí. Nebojíte sa toho?

Aj ja som videl také komentáre typu: ,,Rozmýšlam, že by som spravil niečo podobné, je to super." Myslím však, že môj nápad zožal úspech práve preto, že tu nič podobné nebolo. Ak ľudia začnú môj nápad kopírovať, pre ostatných to už nebude také zaujímavé, nebude sa to jednoducho šíriť internetom.

Čo by ste odkázali mladým ľuďom, ktorí si v tejto dobe hľadajú svoju prácu?

Každý z nich by mal vedieť čo chce robiť. Pokiaľ to vie, mal by ísť za tým a mal by preto niečo spraviť. Nielen sedieť doma a fňukať, že nemá žiadnu prácu.

student24/Jaroslav Dodok foto: Kamil Aujeský

Kamil (23) hviezdi na webe: Za prácu núka polovicu výplaty!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM