Kornel Kubík Udalosti

Konferencia K.R.O.K pre mladých: Inšpirujte sa ľuďmi, ktorí sa neboja robiť veci inak

Krédo, rozhodnutie, odvaha, každodennosť. Z prvých písmen týchto štyroch slov vznikol názov konferencie K.R.O.K. Na podujatí určenom predovšetkým mladým ľudom vystúpi sedem inšpirujúcich rečníkov, od riaditeľa kníhkupectva až po delegátku mladých v OSN, ktorí sa nebáli a urobili K.R.O.K vpred.

Ilustračný obrázok k článku Konferencia K.R.O.K pre mladých: Inšpirujte sa ľuďmi, ktorí sa neboja robiť veci inak
Zdroj: Dnes24.sk

Druhý ročník konferencie sa bude konať v pondelok 26.1.2015 v Trst­enej na Orave .

„Konferencia je určená hlavne mladých ľuďom, ktorých chceme „naštartovať“ a ukázať im, čo všetko sa dá dosiahnuť, keď človek neostane len nečinne sedieť“ povedala Tatiana Petrovičová, hlavná organizátorka podujatia.

Zastúpenie rečníkov bude rôznorodé. Bývala mládežnícka delegátka OSN Hana Skljarszka bude hovoriť o svojich zážitkoch počas vykonávania tejto funkcie. Michal Meško porozpráva príbeh o tom, ako vznikol Martinus.sk, a Jakub Ptačin predstaví Operačný program krajšie Slovensko pre mladých. Medzi rečníkov tohto ročníka bude patriť aj Dominik Souhrada, Martin Šturek, Martin Turošák a sedmičku rečníkov uzatvorí Silvia Vilčinská.

„Toto podujatie vnímam ako jednu z troch najlepších konferencií, na ktorých som mal príležitosť zúčastniť sa, či už ako spíker alebo účastník,“ spomína na prvý ročník podujatia jeden z jeho rečníkov Jaroslav Dodok: „Bola nielen inšpiratívna, ale aj poskytla priestor zoznámiť sa face to face s ľuďmi v hľadisku a viesť zaujímavé diskusie. Z Trstenej som odchádzal o desiatej večer a celou cestou som rozmýšľal nad tým, čo počas dňa na K.R.O.K.-u zaznelo.“

Konferencia K.R.O.K sa uskutoční v pondelok 26.1.2015 v Trst­enej o 18:00. Cena vstupného sú symbolické 2 €. Druhý ročník pripravuje Občianske združenie V.I.A.C (inštitút pre podporu a rozvoj mládeže) v spolupráci s O.Z. Harlekýn, Akčnou skupinou a mestom Trstená. Viac informácií nájdete v udalosti na facebooku

Autor: Matúš Sedlák

Konferencia K.R.O.K pre mladých
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM